ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Es reprèn la recerca de Madeleine McCann onze anys després de la seva desaparició

Així ho ha anunciat el Ministeri de l'Interior de Londres

Kate y Gerry, padres de Madeleine McCann.
Kate i Gerry, pares de Madeleine McCann. | Arxiu

Els detectius que investiguen la desaparició de Madeleine McCann reprendran la recerca de la petita gràcies a una injecció de fons per part d'un contribuent que els permetrà continuar amb la investigació, segons ha informat el Ministeri de l'Interior londinenc.

  

Concretament, tal com han detallat diversos mitjans locals, els investigadors rebran 170,850 euros per continuar amb la recerca, una petició que havia sol·licitat la Policia Metropolitana de Londres i que ha estat concedida.

«El Govern està compromès amb la investigació sobre la desaparició de Madeleine McCann», assegurava un portaveu del Ministeri de l'Interior, mentre que des de la família s'ha agraït el gest que permetrà continuar amb la recerca de la menor, desapareguda quan tenia tres anys.

Agraïment per part dels pares de Madeleine

«Kate i Gerry - els pares de Madeleine - estan increïblement agraïts», ha comunicat un portaveu de la família, que afegia que se senten «animats perquè la policia encara creu que hi ha feina a fer» i que estan molt agraïts «amb el Ministeri de l'Interior per facilitar un pressupost addicional».

En aquests 11 anys en què s'ha perllongat la recerca, s'han invertit fins a 12,5 milions d'euros per finançar la investigació. L'any 2017, els detectius encarregats del cas havien anunciat que estaven seguint una línia molt important.

Més de deu anys desapareguda

Madeleine va desaparèixer el maig de 2007 quan es trobava de vacances en un hotel de Praia da Luz, a l'Algarve, Portugal, mentre estava dormint al costat dels seus dos germans al complex on s'allotjaven.
 

Madeleine McCann

Madeleine McCann va desapareixer a Portugal quan tan sols tenia 3 anys  | Cedida

Durant la darrera dècada, diverses persones han assegurat veure Madeleine tant a Portugal com a diferents llocs del món, però cap ha resultat ser una pista fiable i segura. De la mateixa manera, també s'han declarat diversos sospitosos de la seva desaparició, sense èxit.

Malgrat les diferents línies d'investigació que s'han obert i en què es va dur a acusar als seus pares així com l'assistència internacional rebuda per aclarir el cas, la recerca encara continua sense que hi hagi un context clar que pugui ajudar a la seva localització.


Comentaris

envia el comentari