IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Requisen 331 quilos d’heroïna al port de Barcelona

Es tracta de la major intervenció d'aquesta droga a l'Estat

La Policia Nacional requisa 331 quilos d'heroïna al port de Barcelona
La Policia Nacional requisa 331 quilos d'heroïna al port de Barcelona | CNP

La Policia Nacional ha confiscat 331 quilos d'heroïna de gran puresa, la majoria dels quals, 263, es trobaven amagats en un carregament de ciment que va arribar al Port de Barcelona a l'interior de nou contenidors. La resta es va trobar als domicilis dels quatre detinguts per aquest cas i durant una transacció.

Es tracta de la confiscació més gran d'aquesta droga que s'ha fet a l’Estat en una sola intervenció. La quantitat d'heroïna hauria tingut una sortida al mercat de deu milions de dosis per un valor de 120 milions d'euros.

«La droga que ha estat confiscada hauria causat un dany incalculable a les persones que l'haguessin consumit», ha assenyalat el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, que ha qualificat l'operació de «matricula d'honor» per la seva complexitat.

Dins de tres dels nou contenidors hi havia 989 bosses amb 250 grams d'heroïna cadascuna en el fons dels palets, la qual cosa va dificultar molt que es trobessin perquè no es veien ni per l'escàner ni els gossos van poder detectar-la, la qual cosa para Zoido demostra la «perícia, intuïció, insistència i professionalitat dels policies» per donar amb l'estupefaent.

Quatre detinguts

El responsable de l'enviament de droga està entre els detinguts i és un espanyol d'origen turc que va traslladar la droga des de Turquia fins a Espanya a través de la seva empresa d'importació-exportació de begudes i aliments, amb la qual hi havia va importar el ciment.

També han estat detinguts dues persones de nacionalitat dominicana i una d'equatoriana, d'entre 30 i 45 anys, i s'han intervingut dues pistoles, un regirar i armes blanques, munició i quatre cotxes, un de 100.000 euros.

Distribució en els ‘narcopisos’ del Raval

L'heroïna confiscada anava a ser distribuïda en els coneguts com 'narcopisos' del barri del Raval de Barcelona i en altres punts com Madrid, per part d'altres dos detinguts de nacionalitat dominicana que es dedicaven a traficar en aquests immobles ocupats.

La Policia ha constatat un repunt del consum d'heroïna a Barcelona i Madrid, encara que ara el perfil del consumidor és una persona menys marginal que en lloc d'injectar-se la droga la fuma, esnifa o inhala.

La recerca, que continua oberta, es va iniciar en detectar una imminent transacció de droga entre els dos individus de nacionalitat dominicana i els altres dos detinguts, avortant una compravenda de 25 quilos, i trobant als domicilis altres 43. Han participat en l'operació el Grup III de la Brigada d'Estupefaents de la Udyco de Barcelona i el Grup de Policia Judicial de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).


Comentaris

envia el comentari