YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Centren l’operatiu de rescat en el túnel paral·lel al pou on va caure Julen

S’ajorna la construcció del túnel horitzontal per culpa de la inestabilitat del terreny, però el vertical pot ser clau en el salvament del nen

El dispositiu de rescat del petit Julen se centra en el túnel paral·lel al pou | EFE

Els esforços per rescatar el petit Julen del pou de Totalán, Màlaga, no cessen. L'operatiu desplegat continua amb els treballs de cerca i rescat de Julen, el nen de dos anys que va caure al pou el passat diumenge, i ho fa en tres línies alhora, segons ha informat 'Diario Sur' i ha compartit 'España Diario'.

Durant tot el dimecres, han estat treballant preparant la zona per poder construir dos túnels que permetran arribar fins on es creu que està el petit. Tanmateix, el terreny és inestable i ha obligat a canviar de plans. A més a més, els efectius també han estat treballant en la succió del material del tap de terra sola el qual presumptament està el petit Julen.

  • Més notícies relacionades: Descobreixen un forat de quinze metres a l’interior del pou on va caure Julen.

Prioritzen la construcció del pou paral·lel

Com que el terreny s'ha mostrat inestable, els efectius de rescat han hagut de centrar, ara per ara, gran part dels seus esforços a fer un dels dos túnels que es va decidir que es construïssin. En aquest sentit, l'operatiu creu que el vertical, paral·lel al pou, és el prioritari i, segons els especialistes, podria ser l'element clau en el salvament del menor. Tanmateix, aquesta decisió no vol dir que descartin construir també l'horitzontal o l'oblic. 

Les millors empreses amb maquinària especialitzada treballen en el rescat del petit Julen | Sptab.com

 

La perforació del segon túnel està comportant serioses dificultats als operaris que treballen en ell, per això han decidit centrar-se en el vertical. Cal destacar que en circumstàncies normals aquest tipus de treball es duria a terme amb molt més temps, ja que es necessiten mesos de preparació, però ara els efectius només tenen molt pocs dies per rescatar Julen

Aquest dimecres s'ha construït una plataforma de 30 metres que ha de permetre que la 'pilotadora' pugui treballar al terreny i es pugui excavar el túnel vertical des d'aquest punt i amb una màquina especialitzada. A continuació, efectius realitzaran el túnel horitzontal manualment per arribar al pou i, finalment, fins a Julen.  

Un forat de quinze metres al pou dona esperança

Imagen del pozo por el que se cayó el niño en Totalán, Málaga
Imatge del pou on va caure Julen, de 2 anys, a Totalán, Màlaga | CatalunyaDiari

 

A més a més, aquest dimecres s'ha descobert un forat d'uns quinze metres de profunditat al pou on va caure el petit Julen, gràcies al georradar de l'empresa sueca Stockholm Precision Tool. Una notícia molt esperançadora pel nen i la seva família, així com vital per l'operatiu de rescat. També han descartat que al pou hi hagi aigua, fet que reduiria molt les possibilitats de supervivència del menor. 

  • Més notícies relacionades: La reina Letícia s'interessa pel rescat del petit Julen.

Comentaris

envia el comentari