Rescaten sis cadells de gos enterrats vius a l'Empordà

Els animalets tenien tan sols una setmana de vida, i han estat portats a una protectora d'animals

La Policía Local de Getxo lo ha detenido
Imatge d'arxiu de la Policia Local | Cedida

 

Durant la tarda del passat dissabte 18 d’agost, els agents de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà, van poder salvar mitja dotzena de cadells que havien estat enterrats vius. Els policies van rebre l'avís durant el torn de tarda i ràpidament van anar fins allà on estaven els animals, enterrats quan encara estaven vius. Els cadells estaven a la carretera del Butano, tal com és coneguda, que uneix Castell-Platja d’Aro amb el municipi de Sant Feliu de Guíxols.

Un dels efectius del cos municipal va compartir les imatges del rescat en el seu compte de Facebook i es pot veure com un agent, amb l’ajuda d’una altra persona, s’afanyen a retirar la terra que cobria els cadells. Finalment van aconseguir rescatar-los tots amb vida i els van posar en una caixa de cartó per, posteriorment, portar-los a la protectora d’animals Rodamón de Palafrugell.

Els cadells només tenen una setmana de vida

El passat dimarts 21 d’agost, una de les voluntàries d’aquesta protectora d’animals va comunicar que els cadells es troben en bon estat de salut i que podrien ser d’una raça de gos potencialment perillosa, a més que els petits no tenen més d’una setmana de vida.

En el moment en el qual els agents de policia van deixar els cadells en la protectora, els gossets van ser rentats adequadament i un veterinari els va fer una revisió completa per assegurar que estaven en bon estat de salut.

 

 

Més cadells abandonats enguany que en tot el 2017

Durant el passat mes de juny, la Protectora d’Animals del Pla de l’Estany, a Girona, va recollir en tan sols una setmana 25 cadells de gos abandonats per diversos pobles de la comarca. Nou dels gossos no arribaven a la setmana de vida i els van trobar dins d’una bossa d’escombraries en un contenidor, uns altres nou només tenien un mes i mig.

El passat 2017 la protectora va recollir 32 cadells de gos abandonats i durant els cinc primers mesos de l’any 2018 ja en portaven 34. És una dada molt preocupant i l’entitat va haver de demanar una ampliació de les seves instal·lacions al Consell Comarcal per tal de poder ajudar correctament tots els animals abandonats que els arriben.


Comentaris

envia el comentari