EN DIRECTE

🦠 L'última hora del coronavirus a Catalunya i Espanya

Rescaten dos boletaires desapareguts al Moianès i al Berguedà

Un home de 71 anys, veí de Montcada i Reixac, i una dona de 74 anys, de Moià, han estat trobats pels Bombers
L'helicòpter dels Bombers s'ha sumat a la cerca dels desapareguts | CatalunyaDiari.cat

 

Els Bombers han confirmat el rescat de dos boletaires, que han estat trobats sans i estalvis després de passar una nit en parador desconegut. Ambdues advertències van ser emeses durant la tarda d'aquest dissabte, 15 de setembre, mentre que les troballes han estat informades durant el matí del diumenge.

 

Desaparegut a Castellar del Riu

El primer dels dos casos és el d'un veí de Montcada i Reixac, al Vallès Occidental. L'home, de 71 anys, va anar a buscar bolets a Castellar del Riu, al Berguedà, però a mesura que avançava el dia els seus familiars no rebien novetats d'ell. Per això, a les 17.30 hores, van decidir contactar amb els Bombers.

 

Les autoritats han concretat que varen ser informats que l'home acostumava a desplaçar-se per la zona de Rasos de Peguera. Per això, el dispositiu es va destinar als termes municipals de Castellar del Riu i Fígols, els quals s'inclouen a l'extensió de la zona assenyalada.

 

Fins a cinc dotacions terrestres, acompanyades d'un helicòpter del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) van treballar en l'operatiu que es va allargar fins a les 5.00 hores d'aquest diumenge. El mateix va ser reactivat a les 8.00 hores, servint per trobar finalment l'home desaparegut a Rasos de Peguera.

 

Les autoritats van confirmar que el veí de Montcada i Reixac es trobava en perfectes condicions. No obstant això, estava en estat alterat, pel que va ser necessari traslladar-lo a l'Hospital Sant Bernabé de Berga, on va haver de superar un control mèdic.

 

Desapareguda a Moià

Paral·lelament a aquest esdeveniment, els familiars d'una veïna de Moià van denunciar la desaparició d'una dona de 74 anys, que havia sortit a buscar bolets entre les Closanes i les coves del Toll. Eren les 19.11 hores quan els Bombers van rebre l'alerta.

 

Concretament, els van assenyalar que la desapareguda es podia trobar a la zona del Serrat de la Llebre. Immediatament, es van activar fins a nou vehicles terrestres i l'helicòpter del GRAE, que han acabat aconseguint el seu objectiu durant les primeres hores del matí d'aquest diumenge.

 

La desapareguda presentava evidents símptomes de deshidratació, motiu pel qual ha estat necessari derivar-la a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, on ha estat sotmesa a un control mèdic i al pertinent tractament.

Més notícies de la categoria Successos