Rescaten dos excursionistes al Pedraforca, a la serra del Cadí

Han pogut ser rescatats il·lesos

Imatge del moment del rescat de les dues persones bloquejades al Pedraforca
Imatge del moment del rescat de les dues persones bloquejades al Pedraforca | Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat han informat aquest dissabte que han treballat en el rescat de dues persones que havien quedat bloquejades a sota del Pollegó Inferior del Pedraforca, una de les dues cimes del pic català que es troba a la serra del Cadí.

El Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers ha estat l'encagarregat d'efectuar el rescat. Segons han informat, ho han fet amb un helicópter que han enviat a la zona amb alguns efectius. 

Imatge de l'equip de rescat que ha acudit a la zona
Imatge de l'equip de rescat que ha acudit a la zona | Bombers de la Generalitat

 

Les dues persones rescatades han pogut ser traslladades a un lloc segur i no han necessitat assistència mèdica, ja que no s'havien fet cap mena de mal, han pogut ser rescatades il·leses.

Troben dues granades de mà de la Guerra Civil al Berguedà

Dues granades de mà de tipus pinya de la Guerra Civil van ser trobades la setmana passada al municipi d'Olvan, a la comarca del Berguedà, quan s'estaven fent unes obres a un edifici de la zona.

Els dos artefactes es trobaven encara armats i amb les anelles de detonació posades. Immediatament després de la troballa es va alertar els Mossos d'Esquadra que van activar els TEDAX per poder recuperar sense perill les granades i poder fer-les detonar en un lloc aïllar i segur.

Els especialistes recorden la importància de no tocar elements com aquests en cas de trobar-los, poden resultar molt sensibles davant qualsevol manipulació. EL que s'ha de fer és trucar immediatament al telèfon d'emergències 112 perquè puguin ser retirats i detonats amb seguretat.


Comentaris

envia el comentari