URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Rescaten un menor després de quedar ferit en llançar-se al mar a Sant Feliu

El jove, de 14 anys, s'havia quedat en una roca que sobresortia de l'aigua

Imatge d'arxiu de la platja de Sant Pol
Imatge d'arxiu de la platja de Sant Pol | Twitter

Un jove de 14 anys va haver de ser rescatat durant el dia d'ahir per membres del servei de socorrisme de les platges de Sant Feliu de Guíxols. Els fets van tenir lloc a primera hora de la tarda, quan el menor es va tirar al mar des d'unes roques i va patir lesions cervicals.

Més concretament, eren sobre dos quarts de dues de la tarda, i el noi es trobava en unes roques que hi ha situades a l'inici del camí de ronda que porta de la platja de Sant Pol cap a Sant Feliu de Guíxols. Aleshores, el menor es va llançar a l'aigua, i tot apunta que va ser aquell el moment en el qual es va dur a terme la contractura, ja que, en sortir de l'aigua, es va refugiar en una de les pedres que sobresortien.

Van rescatar el jove amb l'ajuda d'una taula de paddle surf

Segons ha explicat un dels testimonis que van presenciar l'acció, el jove de 14 anys es queixava que no es podia moure, i que li feien mal tant el coll com el clatell. En aquell moment, diversos dels presents van donar avís al 112, des d'on ràpidament es van activar els bombers i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). A més, fins al lloc de l'incident s'hi van personar agents de la Policia Local i diversos socorristes del servei municipal de les platges de Sant Feliu.

Tal com ha detallat el mateix testimoni, el rescat del noi es va dur a terme gràcies a l'actuació dels socorristes, que van poder alliberar-lo de la roca mitjançant l'ajuda d'una taula de paddle surf, i aleshores el van portar fins a una llanxa de salvament que hi havia a la zona. Posteriorment, i un cop el menor ja es trobava a l'embarcació, els socorristes van procedir a traslladar-lo a terra ferma, i una ambulància es va encarregar d'endur-se'l fins a l'hospital de Palamós.

El noi presentava una contractura cervical

Allí li van realitzar les proves necessàries per a determinar l'abast de la lesió, malgrat que amb una primera avaluació dels serveis d'atenció mèdica ja van poder detectar que el jove estava ferit menys greu, i que presentava una contractura a les cervicals.

Així ho han informat fonts properes al SEM, que també han fet públic que, en un primer moment, els efectius sanitaris temien per la possibilitat que el jove hagués impactat contra una roca després de llançar-se a l'aigua, ja que en aquest cas la lesió produïda hauria pogut ser de molta més gravetat.


Comentaris

envia el comentari