Respol realitza el major descobriment de petroli en els últims 30 anys als Estats Units

La petroliera calcula que els recursos arribin fins a 1.200 milions de barrils de cru

Imatge d'un detall de les instal·lacions de Repsol | CatalunyaDiari.cat

Repsol ha realitzat a Alaska, juntament amb l'empresa Armstrong Energy, el major descobriment de petroli aconseguit en les últimes tres dècades als Estats Units, segons ha informat la companyia presidida per Antonio Brufau. Segons el diari 'Expansión', en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, l'empresa estima que els recursos contingents dels blocs de Repsol i el seu soci «emmagatzemin aproximadament 1.200 milions de barrils recuperables de cru lleuger».

Els pous que s'han trobat, denominats Horseshoe-1 i Horseshoe-1A, estenen en 32 quilòmetres una formació descoberta en anteriors campanyes d'exploració a la zona de Pikka, Alaska. El pou Horseshoe-1, perforat a una profunditat d'1.828 metres, ha descobert una columna de petroli de 46 metres en diferents espais de la formació Nanushuk. Per la seva banda, en Horseshoe-1A, perforat a una profunditat de 2.503 metres, s'ha trobat una columna de cru de 30 metres, també en Nanushuk.

Aquests descobriments ratifiquen a la formació de Nanushuk com una de les de major potencial de la zona del North Slope, també a Alaska. Repsol portava explorant al país des del 2008, i des del 2011 la petroliera ha realitzat diversos descobriments. La companyia espanyola compta amb una participació d'un 25% en Horseshoe i un 49% en Pikka, i l'empresa associada, Armstrong Energy, posseeix els percentatges restants i n'és l'actualitat operador.


Comentaris

envia el comentari