Una avaria provoca retards de més de 25 minuts a les línies R1, R3 i R4 de Rodalies

La incidència es deu a una avaria entre Sants i Plaça Catalunya, que ja es va produir aquest dijous

Retards de més de 25 minuts a les línies R1, R3 i R4 de Rodalies per una avaria entre Sants i Plaça Catalunya | Cedida

Es registren retards que poden superar els 25 minuts a les línies R1, R3 i R4 de Rodalies per una nova incidència en les instal·lacions entre l'estació de Sants i Plaça Catalunya. És la mateixa avaria de senyalització que va provocar problemes dijous. En aquest cas, les afectacions s'han començat a produir a les 6.25 hores, i es configura com un fet que limita la capacitat operativa en aquest tram.

Per reduir el temps d'espera a l'interior del túnel i no acumular retards superiors als 45 minuts, com els de dijous, Renfe ha decidit reduir la freqüència de trens a les línies R1 i R4. A més, selectivament es desviaran combois cap a l'Estació de França i pel túnel de Passeig de Gràcia. La reducció de l'oferta comportarà una major saturació als trens i tot i això hi haurà retards.

Imatge arxiu Pedro Sánchez
La negativa a l'aprovació dels pressupostos es tradueix en 350 milions d'euros menys per la Generalitat | CEDIDA

 

Catalunya es queda sense els diners destinats a Rodalies

El projecte de Pressupostos Generals de l’Estat va estar declinat pel Congrés fa pocs dies. Aquest fet comporta que no es pugui dur a terme un augment global en la despesa de l’Estat que suposa que Catalunya tingui 350 milions d’euros menys per a la Generalitat i fins a 900 menys en diferents inversions de l’Estat a la comunitat.

Segons informa ‘El Diario’, aquesta declinació dels pressupostos de l’Estat comporten que Catalunya es quedi sense l’augment que Fomento havia pressupostat per a la xarxa de Rodalies que havia passat d’estar dotada de 331 milions, dels últims pressupostos aprovats per Rajoy, als 650 que el govern de Sánchez proveïa ara.

El projecte de pressupostos també preveia una inversió territorialitzada de l’Estat a Catalunya de 2.251 milions, dels quals 900 eren nous, respecte de l’any anterior. Un augment que es destinava al Corredor del Mediterrani i a altres infraestructures. Segons els pressupostos elaborats per la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, la Generalitat hauria rebut aquest any uns 1.500 milions que l’administració autonòmica hauria pogut utilitzar per elaborar els seus propis pressupostos. Una part important d’aquesta quantitat surt del sistema de finançament.


Comentaris

envia el comentari