ÚLTIMA HORA

🚨 Evacuen d'urgència una fàbrica que produeix la vacuna d'AstraZeneca al Regne Unit

Retiren el carnet a un professor d'autoescola que va provocar un accident mentre feia classe begut

Haurà de pagar 1.080 euros de multa i haurà d'indemnitzar amb 812 euros a l'alumna que circulava amb ell

El Penal 2 de Manresa amb seu a Vic ha jutjat aquest dimecres un professor d'autoescola que va provocar un accident a Rupit i Pruit (Osona) mentre realitzava una classe de pràctiques begut. L'acusat ha reconegut els fets davant la jutgessa i les parts han arribat a un acord de conformitat pel qual el professor ha aconseguit una rebaixa de la pena per un delicte contra la seguretat viària. D'aquesta manera, els dos anys de retirada del carnet de conduir que demanava el ministeri fiscal s'han rebaixat a un any i un dia i la multa que haurà de pagar ha passat de 1.620 euros a 1.080. A més, l'acusat i la companyia asseguradora del vehicle hauran d'indemnitzar l'alumna accidentada amb 812 euros. En acabar la vista de conformitat, l'acusat ha lliurat el permís de conduir a l'agent judicial.

Els fets que s'han sotmès a judici van tenir lloc el juny del 2015, quan l'home –que ocupava la posició d'ocupant davanter dret i havia de controlar el vehicle dotat amb doble comandament de fre, accelerador i embragatge- va perdre el control del cotxe a la carretera C-153. El vehicle va acabar bolcant i l'accident va provocar lesions a l'alumna, que va haver d'estar 14 dies de baixa. El professor també va patir una fractura oberta a la mà, motiu pel qual no se li va poder practicar la prova fins que no ho van autoritzar els metges, gairebé quatre hores més tard. 

Tanmateix, un informe policial va determinar que el grau d'alcoholèmia de l'acusat en el moment de l'accident era de 0,93 mil·ligrams per litre d'aire aspirat, una xifra que gairebé multiplica per cinc la permesa. El fiscal va considerar que l'alumna de pràctiques no tenia la consideració legal de conductor, i va apuntar el professor com a únic responsable dels fets.


Comentaris

envia el comentari