IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Retiren el fàrmac Uvestérol del mercat després de la mort d'un nadó

El medicament només es comercialitzava a França

Uvestérol és el medicament que ha causat la mort d'un nounat a França | Cedida

Les autoritats sanitàries ja han anunciat que pròximament procediran a la retirada d'un fàrmac que ha causat la mort d'un nounat a França. El medicament en qüestió és el Uvestérol i s'administra per via oral mitjançant unes pipetes. El fàrmac està indicat per tractar la manca de vitamina D en els més petits. La decisió de retirar-ho ha estat adoptada per l'Agència Nacional de Seguretat del Medicament i dels productes de la salut com a «mesura de precaució», segons explica en un comunicat la ministra de Sanitat, Marisol Touraine.

Segons el portaveu del laboratori que fabrica el producte, Crinex, el Uvestérol D només es ven a França. Tota aquesta revolada ve arran de la mort d'un nounat de deu dies el passat 21 de desembre per una aturada cardiorespiratoria que li va sobrevenir després d'haver rebut una dosi del medicament. D'acord amb l'Agència del Medicament, el nadó presentava «signes d'asfíxia immediatament després d'haver pres el medicament».

Tot i que encara no han estat publicats els resultats definitius de l'autòpsia del menor, la ministra va fer una crida, «com a mesura de precaució, al fet que els pares s'abstinguin d'administrar Uvestérol D als seus fills». No obstant això, Touraine indica que segurament «és la forma d'administració del medicament (mitjançant una pipeta) el que presenta un risc, i no la vitamina D que conté».


Comentaris

envia el comentari