Retiren peix a peix a Salou i Tarragona que podria provocar una intoxicació per botulisme

De moment, no hi ha cap afectat

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha alertat aquest dilluns que hi ha nous punts de distribució de rutilo —un peix sec, salat i refrigerat— que podria provocar una intoxicació per botulisme. Tan bon punt ha rebut l’alerta, l’agència ha iniciat les actuacions per verificar que el producte ja s’ha retirat del mercat. Concretament, s’ha distribuït en petites quantitats d’entre 1 i 3 quilos a diferents establiments —27 quilos en total— de Barcelona Badalona, Castelldefels, Granollers, Salou, Tarragona, Lleida, Platja d’Aro i Lloret de Mar i de les Illes Canàries (Tenerife). De moment, no s’ha detectat cap possible afectat i les autoritats sanitàries aconsellen les persones que tinguin algun envàs que no el consumeixin. Els establiments han penjat cartells informatius per avisar els possibles compradors que no consumeixin el producte.

L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutricó (AECOSAN), del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, va rebre, el passat 2 de desembre, nova informació per part de les autoritats sanitàries alemanyes en relació a aquest producte. La novetat és que no és únicament d’origen holandès sinó que la sospita s’amplia a producte procedent de Lituània. 

El serveis de vigilància epidemiològica estan amatents i no s’ha notificat fins ara cap persona afectada a Catalunya. Com a mesura de precaució, les autoritats sanitàries aconsellen a les persones que tinguin algun envàs d’aquest producte que s’abstinguin de consumir-lo.


Comentaris

envia el comentari