IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Retiren de forma preventiva la tutela als pares del nadó presumptament maltractat a Girona

La Generalitat es farà cas del menor a l'espera de la resolució definitiva de l'expedient

Un possible nou cas de maltractament a un nadó es donava a conèixer aquest passat dimecres. La víctima, un nadó de quatre setmanes, havia ingressat a l'Hospital Josep Trueta de Girona presentant una lesió al cos, i d'altres de més antigues, que es podrien relacionar amb diversos signes de maltractament. 

Ara, la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA) ha decidit retirar preventivament la tutela del menor als seus pares en considerar que el petit podria ser víctima d'abusos. Segons avança 'Diari de Girona', la DGAIA qualifica aquesta mesura de «desemparament preventiu» i assenyalen que els especialistes encarregats de la investigació haurien trobat indicis que confirmarien els episodis de maltractament infantil.

La Generalitat n'ha assumit la tutela

Els fets s'investiguen d'ençà que el menor ingressés el dimarts al matí i s'activés l'endemà el protocol pertinents des del servei d'Urgències de l'hospital. El personal sanitari va informar els Mossos d'Esquadra que, al seu torn, van traslladar el cas a Infància. 

Arran dels fets, la Generalitat ha assumit la tutela del petit a l'espera de la resolució definitiva de l'expedient. També s'ha especificat que aquesta mesura només afecta al nadó de quatre setmanes i no als seus germans. Aquesta decisió s'ha pres després que el Departament de Treball, Afers socials i Famílies hagi desplegat un equip d'avaluació format per psicòlegs i treballadors socials.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari