Reutilitzar ampolles de plàstic pot causar problemes de salut

«Certes substàncies químiques que es troben en les ampolles de plàstic poden tenir efectes en tots els sistemes del nostre cos»

Omplir diverses vegades les ampolles de plàstic pot provocar greus problemes de salut | cedida
 

Amb l'arribada de la calor a l'estiu, molts ens passem el dia enganxats a una ampolla d'aigua, per anar-nos hidratant constantment. Per aquest motiu, hi ha qui utilitza el mètode d'anar omplint les ampolles de plàstic quan se'ls acaba l'aigua. Aquest fet podria perjudicar a la salut, ja que aquest tipus de recipient no està preparat per usar-lo una vegada i una altra. El problema és que el plàstic de les ampolles podria contenir productes químics que proporcionen l'aparició de bacteris nocius. Un clar exemple és el bisfenol A (BPA), un químic que interfereix en les hormones sexuals i que s'usa en la fabricació de plàstics. El més preocupant és que aquest producte té el potencial d'emigrar a les begudes, cosa que ho fa més perillós.

Des del mitjà britànic 'The independent' aconsellen no reutilitzar ampolles de plàstic per beure-hi després, ja que «certes substàncies químiques que es troben en les ampolles de plàstic poden tenir efectes en tots els sistemes del nostre cos», adverteix l'especialista Marilyn Glenville. A més, concreta que «poden afectar a l'ovulació, i augmentar el nostre risc de problemes hormonals com PCOS, endometriosis i càncer de mama, entre altres coses». En el cas del BPA, molts experts «suggereixen que pot ser un factor en un nombre creixent de malalties humanes, com el càncer de mama, malalties del cor i defectes de naixement genital».

El segon problema és l'aparició de bacteris. En un experiment van analitzar una ampolla usada per un atleta al llarg d'una setmana i van trobar un total de 900.000 bacteris, és a dir, més que a la tapa d'un vàter. Això no va ser tot, i és que el 60 % d'aquests van ser capaços de portar malalties a diverses persones. Per tot això, ningú hauria de reutilitzar ampolles d'un sol ús. O bé les tirem després d'usar-les, o també podem comprar ampolles de plàstic lliures de BPA o usar alguna ampolla feta de vidre o acer inoxidable.


Comentaris

envia el comentari