IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El jutge Ricardo González va absoldre un home que havia abusat de la seva filla

Va al·legar que la noia no s'havia mostrat «inquieta o pertorbada»

Ricardo González, magistrado que emitió el voto particular en el juicio de 'La Manada'
Ricardo González, magistrat que va emetre el vot particular en el judici de 'La Manada' | ETB
 

El magistrat del vot particular a 'La Manada' segueix a l'ull de l'huracà. I el motiu segueix sent el mateix: dictar sentències més que qüestionables des del punt de vista de la moralitat. Després de tota la polseguera causada, ara s'ha descobert que l'any 2015 també va sol·licitar l'absolució d'un pare que havia abusat presumptament de la seva filla menor d'edat.

Tot va començar quan l'home va començar a «tocar el cul de la nena amb ànim lasciu i libidinós» dins d'un autobús públic i en presència de diversos testimonis – que són els que van denunciar els fets –. Segons els presents, seguidament li va «posar la mà dins del pantaló i de les calces mentre li deia a la nena: 'A tu et toquen el teu pare i la teva mare'».

González: l'acusat no tenia «ni de lluny, cap intenció tacada per aquest lasciu ànim»

És justament la frase que va fer servir el pare el que ha donat al jutge l'excusa perfecta per absoldre'l, ja que les seves paraules el posaven «en igualtat amb la mare de la menor», «a no ser que es vulgui fer-nos creure que similars comportaments obscens també eren propis de la mare de la menor». A més, «demostra la manca de connotació sexual que el codi penal exigeix».

Increïble però cert. I per si això no fos suficient, ha utilitzat un dels mateixos arguments que va fer servir per justificar el seu vot en el cas de 'La Manada', i és que segons Ricardo González la nena no va mostrar cap signe que la fes semblar «incomoda, intranquil·la, inquieta o pertorbada» pel que li estava fent el seu pare.

Diu que no existeixen arguments suficients per condemnar a l'investigat

La llista d'arguments per no considerar l'excés del progenitor com un abús en tota regla es completa amb l'afirmació del magistrat segons la qual, succeint els fets a un lloc públic, la situació hauria d'haver cridat l'atenció del conductor o d'altres passatgers.

Malauradament en aquest cas no va ser l'únic en pensar així. De fet, la sentència va ser aprovada per vot unànime d'absolució d'un tribunal compost per José Francisco Cobo, Franciso José Goyena i el mateixGonzález. De manera que l'acusat va quedar lliure de qualsevol delicte, i la seva filla va seguir desprotegida davant aquest presumpte abusador sexual.


Comentaris

envia el comentari