rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El jutge Ricardo González va votar per l'absolució de 'La Manada': «Els seus gestos són d'excitació sexual»

L'home va demanar la llibertat dels joves en considerar que la noia no es va negar en cap moment a mantenir relacions sexuals amb ells
'La Manada', en una imatge d'arxiu | Cedida

 

Aquest dijous s'ha donat a conèixer la resolució del cas pel qual es jutjava 'La Manada' per presumptes delictes d'agressió sexual, intimitat i robatori amb intimidació. La sentència anunciada condemna als cinc joves a nou anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual, però no per violació.

 

Han estat moltes les persones que han mostrat una gran indignació amb la resolució considerant que haurien d'haver estat condemnats per violació, però un dels magistrats que havia de votar per a la resolució del cas, Ricardo Javier González, té una opinió molt diferent. Ha votat a favor de la posada en llibertat dels joves en considerar que la suposada víctima no es va negar en cap moment a mantenir relacions sexuals amb els nois.

Considera que la jove no va expressar negació

L'home assegura que en l'expressió o els moviments de la jove, al vídeo gravat per 'La Manada', no veu «cap indici d'oposició, rebuig, disgust, fàstic, repugnància, negativa, incomoditat, patiment, dolor, por, descontent, desconcert o qualsevol altre sentiment similar», segons 'El Español'.

 

Per contra, afirma que el que ell aprecia és una cosa molt diferent: «L'expressió del seu rostre és en tot moment relaxada i distesa i, precisament per això, incompatible al meu judici amb qualsevol sentiment de por, temor, rebuig o negativa. El que em suggereixen els seus gestos, expressions i els sons que emet és excitació sexual»

Membres de 'La Manada' a la platja | El Español

 

De tota manera aclareix en els seus arguments que és conscient que aquests fets no pressuposen un consentiment per part de la noia: «No va concloure que aquesta apreciació hagi de suposar necessàriament una relació sexual consentida, ja que no és descartable que durant una relació sexual no consentida pugui arribar a sentir-se i expressar-se una excitació sexual merament física en algun moment».

 

No obstant això afegeix que tampoc queda patent en cap moment que la noia es negui d'alguna manera a mantenir relacions sexuals amb ells. «La falta de consentiment no està patent ni en les expressions, ni en els sons, ni en les actituds que observo en els vídeos», argumenta

Una visió molt allunyada de la sentència

El jutge segueix justificant la seva decisió afirmant que no veu en les imatges «cosa diferent d'una crua i desinhibida relació sexual, mantinguda entre cinc homes i una dona, en un entorn sòrdid, ridícul i inhòspit i en què cap d'ells (tampoc la dona) mostra el més mínim signe de pudor».

 

Els seus arguments difereixen molt dels donats en la sentència sobre la decisió final. Mentre que en el document s'afirma que la jove «va sentir un intens aclaparament i desassossec, que li va produir estupor i li va fer adoptar una actitud de submissió i passivitat, determinant-la a fer el que els processats li deien que fes», ell afirma que l'únic que s'aprecia és «un ambient de gresca i alegria en tots ells», tot i que amb «menor activitat i expressivitat a la denunciant».

 

D'altra banda, ni en la interpretació dels sons que s'escolten en els vídeos coincideix amb les versions d'altres professionals. Per a la Policia Foral de Navarra s'escolten «xiscles de dolor», mentre que per a ell són «gemecs de caràcter sexual».