Ricardo Ortega, el jove que va matar els seus pares i el seu avi a Tenerife, feia mesos que havia planificat el crim

En un primer moment va intentar desvincular-se de l'assassinat, però va acabar confessant el crim

Imagen de Ricardo Ortega, asesino confeso de sus padres y su abuelo en Arona, Tenerife
Imatge de Ricardo Ortega, l'assassí confés de Tenerife | Xarxes socials

El crim de Ricardo Ortega no va ser un succés inesperat, i és que el jove de 23 anys feia mesos que planificava el crim. En concret, Ortega va idear un pla des del mes de desembre de l'any passat, però no va ser fins aquest 23 de març que, després d'una discussió amb la seva mare, va decidir posar-lo en pràctica. 

Divendres passat al matí, la policia va localitzar els cadàvers d'un matrimoni i l'avi de la família, el pare de la dona, a la seva casa de Tenerife. Els cadàvers presentaven signes clars de violència, amb ferides que corresponien a una arma blanca. Unes hores després, el mateix fill adoptiu de la família va acabar confessant el crim. 

Diversos mesos planificant el crim

Ara, ha sortit a la llum que el jove havia pensat seriosament a cometre el brutal crim en més d'una ocasió, segons informa Telecinco. Ricardo Ortega tenia pensat matar la seva família des de feia mesos, i finals de l'any passat va cercar a internet formes per realitzar el crim. 

Finalment, el fatídic dia escollit pel jove per dur a terme els seus plans va ser el 23 de març. Cansat de les continuades baralles amb els seus pares, i la difícil convivència, Ricardo va decidir actuar, just després d'una baralla amb la seva mare. 

RIcardo Ortega, detenido por el asesinato de sus padres y su abuelo
Imatge de la detenció de Ricardo Ortega | Telecinco

Les drogues també van tenir part de la culpa, i és que Ortega estava sota la influència dels estupefaents quan va cometre el crim. De fet, la seva addicció era la que generava més discussions amb els seus pares, a més del fet que l'investigat patia problemes mentals.  

Va intentar amagar l'autoria del crim

Després del crim, el jove va intentar amagar que havia estat ell l'autor del brutal crim, i cal recordar que va ser ell mateix qui va alertar la policia al voltant de les sis del matí del passat divendres. Quan a la seva casa van arribar diversos agents de la Guàrdia Civil, van trobar Ricardo a l'interior del domicili amb un «gran estat de nerviosisme».

La Guardia Civil en el lugar de los hechos

Diversos agents de la Guàrdia Civil davant del domicili de Ricardo | Telecinco

 

El jove va assegurar en un primer moment que un atracador havia accedit a la casa, i que havia matat els seus familiars. Tot i això, durant la declaració oficial no va saber sostenir les seves mentides, va entrar en contradiccions, i va acabar confessant que havia estat ell l'autor del crim. Després d'això, el jutge va decretar per a ell la presó preventiva, comunicada i sense fiança, a més d'acusar-lo de tres delictes per assassinat. 


Comentaris

envia el comentari