Imatge d'un pessebre vivent i retall d'un munt de cables

Riure per no plorar: roba en un pessebre vivent i el descobreixen per un error ridícul

Els Mossos d'Esquadra el van arrestar per un delicte de furts i un altre de danys

Els Mossos d'Esquadra han detingut a un home de quaranta-nou anys per endur-se vuitanta-cinc metres de cables i connexions de la instal·lació elèctrica del pessebre vivent de Bàscara. El municipi de l'Alt Empordà va patir aquesta incidència el passat dimecres, trenta de novembre. Els fets van ocórrer al matí quan la policia catalana va rebre l'avís que una persona estava robant el cablejat d'aquesta tradicional instal·lació.

Quan van arribar els agents van interceptar a l'home i van escorcollar el vehicle que duia. A l'interior d'aquest van localitzar el material sostret del pessebre vivent. Els Mossos el van arrestar per un delicte de furts i un altre de danys.

Els cables estan valorats en més de 600 euros

Segons han publicat els Mossos al seu Twitter oficial: «Sostreuen 85 metres de cable i connexions de la instal·lació elèctrica del tradicional pessebre de Bàscara, tot valorat en 650 euros. Gràcies a la col·laboració ciutadana el recuperem i detenim l'autor pels delictes de furt i danys».

La policia catalana va calcular i el material estaria valorat en uns 650 euros aproximadament a banda dels costos d'instal·lació. El municipi gironí ha quedat consternat i amb l'expectativa de veure com es ressolen els fets. Els veïns consideren aquesta notícia com a tràgica, ja que el pessebre vivent és una tradició molt arrelada a la localitat des de 1973, celebrant enguany el cinquanta aniversari.

Un altre robatori de decoració nadalenca 

Aquest fet no és un cas aïllat, el passat diumenge, tretze de novembre, l'Ajuntament de Sabadell va ser víctima d'un robatori. Segons va informar l'alcaldessa, Marta Farrés, al seu perfil a Twitter, la policia va aconseguir identificar a una persona que havia sostret material de la il·luminació del calendari d'advent que s'estava instal·lant a la façana del consistori, i que a més protagonitzarà l'espectacle 'Somriu al Nadal' a partir del vint-i-set de desembre. 

Per una altra banda, la policia també va identificar cinc persones que es van endur material del pessebre monumental, situat a la plaça de Sant Roc. En ambdós casos es va identificar als autors i es va poder recuperar tot el que s'havien endut del lloc. També a través de Twitter, l'alcaldessa ha destacat que el material que s'utilitza per guarnir la ciutat és "molt car", fet pel qual ha demanat col·laboració ciutadana perquè en cas que es detectin conductes incíviques s'avisi la policia.