El robatori de les 1.800 bombones de Madrid podria tenir com a objectiu un atemptat terrorista

1.843 bombones de gas van ser sostretes aquest cap de setmana per un grup d'assaltants desconeguts
Recinte d'on es van sostreure les bombones de butà | El Confidencial

 

Continua la recerca policial per esclarir el robatori de les 1.843 bombones de gas butà que es va produir divendres passat, 8 de desembre, en una nau sense videovigilància situada al carrer de Boyer, al districte madrileny de Vicálvaro, on es guarda aquest tipus material.

 

Segons la Prefectura Superior de Policia, l'incident va tenir lloc a última hora del divendres però no va ser denunciat fins al dissabte, quan l'encarregat va acudir a la comissaria per interposar la denúncia, sense conèixer, en un primer moment, el nombre de bombones sostretes.

 

Tot i que en aquell moment els fets no va transcendir, les últimes novetats sobre la investigació han donat un gir tan radical al cas que ha fet saltar les alarmes. Tal com ha revelat 'El Confidencial Digital', el material robat ha posat als agents «sobre avís», ja que «podia tractar-se d'una acció terrorista».

Fonts policials asseguren que els lladres van actuar entre les 17 hores i les 22 hores del divendres 8 de desembre, el que significa que probablement els autors coneixien on es trobaven les claus dels camions i en quines circumstàncies estaven.

 

Tanmateix, els lladres sabien conduir a la perfecció els toros mecànics que van utilitzar per poder descarregar les bombones durant diverses hores. En total, es van emportar 1.193 bombones de gas propà i 650 de butà, a més d'un camió, 52 gàbies i 900 euros en efectiu. 

 

Les primeres investigacions apuntaven a un crim comú 

Inicialment, es creia que el robatori del camió era un crim de delinqüència comuna. De fet, la Brigada d'Informació de la Prefectura Superior de la Policia de Madrid, que treballa conjuntament amb la Policia Judicial en aquest cas, van considerar la possibilitat que els lladres podrien haver robat la mercaderia per vendre-la al mercat negre, on podrien guanyar-se uns 20.000 euros.

 

Posteriorment, en la roda de premsa posterior al Consell i Junta de Seguretat Local, el cap superior de la Policia de Madrid, Germán Rodríguez Castiñeira, va dir que entenia que aquest robatori causés una certa alarma social tenint en compte que estem en alerta 4 antiterrorista, però va assegurar que aquesta línia de recerca «s'anava esvaint» amb les perquisicions realitzades.

Rodríguez va explicar que la manera el què van actuar els lladres no encaixaria amb una actuació amb finalitat terrorista: «Tot indica, encara que no al cent per cent, que estem davant un robatori per delinqüència comuna». No obstant, avui dia, no es descarta que el robatori pugui estar relacionat amb un possible atemptat terrorista. 

 

L'antecedent dels atemptats de Barcelona

No obstant, la Brigada d'Informació ha admès que l'antecedent de la troballa de més de 100 bombones de butà trobades al xalet d'Alcanar i amb què els terroristes que van dur a terme els atemptats de Barcelona preparaven la fabricació d'un explosiu, ha general una «situació d'alerta».

 

Així doncs, hi ha tres possibles escenaris: un, que l'assalt hagi estat dut a terme per una cèl·lula terrorista; un altre, que el material hagi estat sostret per una màfia per vendre-ho a terroristes i un tercer, en el qual els delinqüents serien delinqüents comuns que «seguien ordres» d'algú.