Adif

Un robatori a l'AVE deixa penjats milers de passatgers entre Madrid i Barcelona

A causa de la incidència, s'han vist afectats 20 trens de Renfe

Rebombori aquest matí a les estacions d'alta velocitat que uneixen Barcelona i Madrid, ja que la circulació s'ha vist interrompuda a causa d'un robatori i, segons informa TV3, ja hi hauria tres persones detingudes.

La circulació de trens d'alta velocitat es troba suspesa en tota la línia Figueres Vilafant-Barcelona-Madrid. Fet que ha provocat que moltíssims passatgers s'hagin quedat sense poder viatjar, ja que s'han vist afectats diversos talls de fibra òptica.

Han robat 600 metres de cable

Els Mossos d'Esquadra, segons afirma el mitjà esmentat anteriorment, haurien confiscat 300 metres de cable aproximadament a les persones detingudes.

Segons ha explicat Adif, la circulació es veu afectada des de primera hora d'aquest dilluns per un robatori de cable en la infraestructura des de l'Arboç fins a Figueres-Vilafant. 

«A causa d'una incidència a les instal·lacions per actes vandàlics entre les estacions de Figueres i l'Arboç, els trens d'Alta Velocitat que uneixen Madrid i Barcelona/Figueres, de moment, no hi podran circular», ha piulat al seu compte de Twitter.

Renfe està redirigint els viatgers de Figueres i Girona cap a Barcelona al servei de Rodalies mentre tècnics d'Adif avaluen la incidència. D'altra banda, els trens Ouigo tenen previst cobrir el tram entre Madrid i Camp de Tarragona.

«Viatgers de trens Avlo i Ave amb destinació Guadalajara, Calatayud, Saragossa, Lleida i Camp de Tarragona, s'hi habilita un tren especial. Viatgers dirigiu-vos al centre de Serveis estació Madrid Pta Atocha per a més informació».

Els viatgers afectats per la incidència podran canviar el bitllet o anul·lar-lo sense cap cost.

Segons Adif, no és possible establir un servei alternatiu per carretera «per la logística pròpia de les companyies d'autocars».

Una vintena de trens afectats

Segons l'empresa pública, el servei es podria restablir a mig matí, cosa que implica que fins llavors es veuran afectats 20 trens a Renfe.           

L'acte vandàlic ha tingut lloc la matinada passada. Cap a les 2:30 hores de la matinada s'han detectat afectacions a les comunicacions, senyalització, detectors de caigudes d'objectes i altres dispositius de seguretat entre l'Arboç i Figueres.

Tècnics de la companyia s'han desplaçat fins a diferents punts del trajecte i han detectat diversos talls de cable de fibra òptica en les dues vies en un tram d'uns 200 metres al voltant del punt quilomètric 545, entre l'Arboç i La Pobla de Montornès.

Segons les primeres estimacions, s'haurien sostret uns 600 metres de cable de fibra òptica i de senyalització.

Adif, que ha condemnat l'acte vandàlic, ja ha posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra els fets i ha comunicat a les empreses operadores, Renfe i Ouigo, la suspensió del tràfic ferroviari entre les estacions del Camp de Tarragona i Figueres-Vilafant.

Al seu torn, les operadores han traslladat a Adif la supressió del servei en tota la línia d'alta velocitat.

Diversos equips d'Adif estan treballant per agilitzar la posada en marxa de la línia i assenyalen la «gravetat» dels danys així com les complexes tasques de reposició de les instal·lacions malmeses.