Uns lladres assalten dues cases en una mateixa tarda a la Garrotxa

Els robatoris van tenir lloc el passat 17 de gener, i els assaltants es van endur diverses joies
Els lladres forcen portes i finestres per poder accedir als habitatges | Cedida

 

Dos domicilis de Besalú, a la comarca de la Garrotxavan ser assaltats per uns lladres entre la tarda i el vespre de dijous, dia 17 de gener. En aquest doble robatori, els lladres van aconseguir endur-se joies d’una de les cases assaltades. Els fets, segons explica 'Regió 7', es van produir en una casa del carrer 11 de Setembre i en una altra del barri de Can Camps.

 

 

Tot i tractar-se de dos llocs força separats, coincideix que en els dos casos s'ha tractat de cases de planta baixa o de dues plantes amb jardí. Els lladres es dedicarien a vigilar les entrades i sortides dels veïns des d’un vehicle apartat o des d’un amagatall per entrar als domicilis quan els veïns són a fora. La mateixa tarda en què es van succeir els dos robatoris, un veí es va trobar l’interior de la seva casa ben regirat, i es va espantar en saber que uns desconeguts li havien accedit al seu domicili. 

 

Un alcalde de la zona va reclamar fa unes setmanes agilitzar la instal·lació de la xarxa de càmeres de seguretat comarcal |  CEDIDA

 

Instal·lació d’una xarxa de càmeres de seguretat comarcal

L’alcalde de les Planes d’Hostoles, Eduard Llorà, va reclamar, fa unes setmanes, més rapidesa en les tasques per instal·lar una xarxa de càmeres de seguretat comarcal. En aquesta localitat, hi havia una mitjana d’un robatori mensual fins que, el 19 de desembre, els lladres van dur a terme 4 robatoris en una sola tarda en un mateix carrer del barri Jonquer.

 

 

Arran dels recents robatoris a Besalú, la regidora de l’Ajuntament de Besalú, Fina Surina, va explicar que els tècnics del projecte havien visitat el municipi per tal d’estudiar els llocs on instal·laran les càmeres. L’objectiu de la instal·lació de les càmeres de vigilància és detectar els grups organitzats que venen a la Garrotxa per fer robatoris. Els municipis de les Planes d’Hostoles i Besalú, situats a les entrades de la comarca, són punts claus en l’efectivitat de la xarxa de càmeres de seguretat i, al mateix temps, lectores de matrícules.

 

El ‘modus operandi’ dels lladres

Una víctima d’un dels robatoris de les Planes va relatar que els lladres havien entrat a casa seva per una porta mig oberta però no van aconseguir obrir la que donava a l’interior de la casa. Per això, van anar fent proves fins a arribar al garatge. Un cop allí, van forçar una sala continua a una habitació de l’interior de l’habitatge.

 

 

Van capgirar el domicili cercant diners i joies. Fins a arribar al punt de separar els mobles adossats a les parets per veure si entre paret i moble hi havia alguna cosa de valor amagada. Els lladres es van emportar joies i diners, en quantitats poc importants, però van deixar un bon escampall.

Comentaris