Els carteristes del Raval acuren la seva tècnica: 10 segons per cada cartera

El centre de Barcelona és un dels punts més conflictius de la ciutat

Els agents tenen moltes dificultats per acabar amb aquests tipus de delictes | Catalunya Diari

Barcelona és una de les ciutats més importants del món, i n'és una de les més poblades. Això comporta que molta gent, sobretot d'extractes baixos, es dediqui a cometre delictes per tal d'obtenir diners. El centre de Barcelona és un dels punts més conflictius de la ciutat, on abunden molts carteristes. Això sí, cada vegada mostren més traça a l'hora de dur a terme un robatori, sobretot quan ho fan sense violència.

Ha sortit a la llum un vídeo en el qual es pot veure a un grup de quatre joves al carrer de nit. La ubicació és el barri del Raval i es pot observar l'acurada tècnica que utilitzen per obtenir el seu objectiu: carteres amb diners.

El 'robatori perfecte'

Les imatges són gravades des d'un pis de la zona i en ell es veu com tres joves acaben rodejant un quart jove. Semblar ser que utilitzen excuses de to festiu per tal d'arribar a tenir contacte físic amb la víctima, d'aquesta manera serà menys probable que se n'adoni del furt.

En les imatges es pot apreciar com el rodegen i un dels nois, aprofitant l'apropament, li sostrau la cartera. Immediatament li passa a un segon noi, el qual la guarda. En aquest cas, la víctima s'adona de la sostracció de la seva cartera, i els la reclama.

Un tercer noi rep la cartera i la buida. Mentrestant, la víctima continua exigint la seva cartera als altres dos nois, que ja no la tenen. En un principi es fan els boixos, però finalment li acaben tornant.

Aquesta modalitat de robatori és una de les més utilitzades pels carteristes de Barcelona. En molt pocs segons, aprofitant la distracció del moment, aconsegueixen apoderar-se de la cartera de la víctima i sense utilitzar la violència.

Robatoris amb violència

Això no significa que no hi hagi carteristes o delinqüents que utilitzin la violència per aconseguir la propietat del botí que s'han fixat. Un exemple és un altre document visual en el qual es pot observar com un grup de tres joves ataquen un altre que es trobava al carrer, amb l'objectiu de robar el mòbil, la cartera o qualsevol objecte de valor.

També et pot interessar: Veïns del Raval van advertir sobre la perillositat del violador de Drassanes

S'ha de dir que molts d'aquests joves han passat en algun moment per mans dels agents de seguretat de la ciutat. Tot i això, en molts casos abans que s'acabi el dia en el qual han estat detinguts, són posats en llibertat.


Comentaris

envia el comentari