Un robatori a Tarragona destapa una xarxa que atracava camions de luxe a Espanya

La investigació va començar arran de la sostracció de dos telèfons mòbils a Tarragona | L'actuació l'han dut a terme la Policia Nacional i els Mossos

Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Policia Nacional.
Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Policia Nacional. | Europa Press

 
Important actuació de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra contra una xarxa que es dedicava a robar productes de luxe directament dels camions. La intervenció policial ha acabat amb dinou detinguts, majoritàriament espanyols, responsables, presumptament, d'un total de 16 assalts. La investigació va començar arran de la sostracció de dos telèfons mòbils a Tarragona.

Entre tots els detinguts compten amb més de cent antecedents. Els vehicles assaltats anaven carregats, entre altres, de productes gurmets, electrodomèstics i, per exemple, pantalons de 2.000 euros. Els robatoris es van produir a Albacete, Motilla del Palancar (Conca), Seseña (Toledo), Cabanillas del Campo (Guadalajara), Tarragona, i Corral de Almaguer (Toledo).

Productes per a paneres de Nadal

Dos dels agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Madrid han detallat com actuava aquesta xarxa, perfectament estructurada i especialitzada a robar camions i després «col·locar» els articles entre peristes que s'encarregaven de vendre'l al mercat negre. Productes d'alimentació gurmet, alguns destinats a paneres de Nadal, ampolles de vi de les més cares del mercat, sabatilles d'esport o electrodomèstics d'alta gamma eren els seus productes preferits, així com roba de luxoses marques, per exemple pantalons de 1.000 i 2.000 euros.

Actuaven normalment en àrees de servei que vigilaven prèviament i aprofitaven que els conductors no eren al camió o hi eren però dormint. A vegades esberlaven les lones per treure la mercaderia i d'altres s'emportaven el remolc complet, o fins i tot el camió sencer. 

Tota l'operació va començar per la sostracció de dos telèfons mòbils a Tarragona, per la qual cosa els Mossos d'Esquadra van intervenir unes comunicacions que van indicar que eren usats per uns individus de Madrid que eren uns peristes d'alt nivell. La causa la instrueix el Jutjat d'Instrucció 6 de Tarragona.

Els especialistes han incidit que «funcionaven com una empresa legal, que té els seus directius, i les persones que s'encarregaven dels robatoris amb força només feien això, després hi havia els receptadors de primer nivell, que recollien tota la mercaderia i la passaven a peristes d'un nivell inferior».


Comentaris

envia el comentari