IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Robava «cocaïna dels pobres» d'on treballava a Rubí i la venia per internet

Els Mossos l'han detingut a Castellbisbal, on vivia, i on guardava gairebé 200.000 pastilles robades | Aprofitava que treballava a la zona de producció i de supervisor per robar cada dia entre 100 i 200 comprimits

No hi ha negoci més rendible que vendre una droga que no has hagut de pagar. És el que feia un veí de Castellbisbal, de nacionalitat espanyola, que treballava de supervisor del torn de nit d'una farmacèutica de Rubí, al Vallès Occidental. Els Mossos l'han detingut per un presumpte delicte contra la salut pública i també per un altre contra el patrimoni per robar a la seva empresa els comprimits que després venia per internet.

L'home aprofitava que a la nit hi havia menys gent vigilant i que ell era el supervisor de la cadena de fabricació de les pastilles per quedar-se amb els comprimits que no acabaven a la venda per algun petit problema o que no complien els estàndards de fabricació requerits.

Rubifen o la «cocaïna dels poibres»

El que s'emportava eren comprimits de Rubifen, un fàrmac psicotròpic que té com a principi actiu el Metilfedinat, i que es coneix també com la «cocaïna dels pobres». Aquest medicament és psicoestimulant similar a les amfetamines i cada cop hi ha més gent que el consumeix a esquena dels metges. És per això que l'ara detingut tenia molt de mercat a internet. És un medicament legal però que mal utilitzant és un bon succedani de la cocaïna i molt més barat.

Com a supervisor, controlava la producció i al llarg de la jornada laboral agafava del contenidor de rebuig les bosses de comprimits. En finalitzar la jornada se les emportava a casa on les emmagatzemava per després vendre-les a particulars en petits lots d'entre 100 i 200 comprimits en funció de la dosi. Per captar els clients feia servir anuncis a pàgines web on oferia lots per uns 70 euros de 100 unitats de Rubifen de 20 mg o de 200 unitats de 10 mg. Un cop acordada la compra les enviava per correu postal. Segons els Mossos, entre setembre o octubre d'aquest any va fer 154 enviaments amb els quals va aconseguir més de 17.000 euros.

Detingut quan volia fer un enviament de droga

El passat 7 de novembre els Mossos d'Esquadra van organitzar un operatiu per explotar la investigació i detenir-lo al seu municipi, a Castellbisbal, quan es disposava a fer diversos enviaments per correu postal. En l'escorcoll que li van fer, com es veu en el vídeo, van localitzar a l'interior del seu vehicle vuit sobres amb diversos lots llestos per enviar amb uns 2.030 comprimits en total.

El mateix dia els policies van escorcollar el seu domicili on van intervenir 187.860 pastilles del medicament i material per a la seva distribució. D'acord amb els preus de venda amb què el detingut oferia el producte, la droga intervinguda es podria valorar en uns 85.000 euros. Després de dos dies a comissaria, el jutge de guàrdia va decretar el seu ingrés a presó provisional.


Comentaris

envia el comentari