Roben 22 violins i violoncels d’una escola de l’Anoia

El furt fa perillar la possibilitat de realitzar un concert a final de curs

Escola García Lorca de Santa Margarida de Montbui
Roben 22 instruments de corda de l'escola García Lorca de Santa Margarida de Montbui | TV3

Dilluns passat van robar gairebé tots els instruments de l’escola García Lorca de Santa Margarida de Montbui, a la comarca de l’Anoia. L’endemà, els professors de música del projecte social Aula Orquestra van trobar que faltaven 18 violins i 4 violoncels, segons declara ‘TV3’. Per culpa d’aquest robatori perilla el concert de final de curs de l’escola.

Aula Orquestra, encarregats de donar classes al centre, va néixer com un projecte social fa 6 anys, impulsat per professors de violí i violoncel de la comarca de l’Anoia amb la intenció d’introduir els instruments de corda a les escoles de Santa Margarida de Montbui. Després de sis anys de projectes s’havia aconseguit fer classes als tres centres públics del municipi.

Pel que fa als instruments robats havien estat donacions de padrins i amics d’aquest projecte. A més, no eren instruments de gran valor, pel que els professors pensen que els lladres no eren especialistes i tenen la intenció de vendre els instruments a través d’aplicacions de compra i venda entre particulars.

Aula Orquestra de l’escola García Lorca de Santa Margarida de Montbui
Gràcies a l'ajuda que estan rebent esperen poder recuperar els objectes robats per fer el festival de final de curs | TV3

També es van emportar ordinadors i diners

Però els lladres no es van dur només instruments de l’Aula de Música, també es van emportar ordinadors i diners. Ara, els Mossos d’Esquadra investiguen el cas per tal de trobar-ne els culpables d’aquest furt. Però de moment els professors d’Aula Orquestra han demanat col·laboració a través de les xarxes socials per recuperar els instruments i poder fer el concert de fi de curs.

Des que es va publicar la proposta el passat dijous, ja s’han rebut nombroses mostres de suport i donacions per la causa. De fer, l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui s’ha mostrat disposat a respondre els instruments, perquè l’activitat organitzada per Aula Orquestra pugui prosseguir amb normalitat.


Comentaris

envia el comentari