Roben una caixa de seguretat a Barcelona i es queden atrapats a l'ascensor pel pes

Els 500 quilograms que pesava la caixa van activar els sensors de seguretat de l'ascensor, on van decidir abandonar el botí
Els lladres van abandonar la caixa forta en activar-se el sensor de seguretat de l'ascensor | GTRES

 

Intent frustrat de robatori a Barcelona. Quan els responsables de l'empresa de serveis immobiliaris del cinquè pis d'un edifici d'oficines van arribar dilluns al matí, l'ascensor de l'edifici no funcionava. La sorpresa se la van endur en veure que aquest estava aturat a la seva planta, amb la caixa forta de l'empresa a l'interior, segons informa 'La Vanguardia'.

 

Tot i que no se sap amb exactitud quan van succeir els fets, tot apunta que va ser diumenge a última hora, ja que el dissabte l'ascensor encara funcionava. El gran pes d'una caixa forta, de més de 500 quilograms, va activar els sensors de seguretat de l'ascensor, que es va quedar bloquejat i va obligar els lladres a abandonar el seu botí.

 

Un dels germans responsables de l'empresa que es troba a Barcelona, va lamentar que els lladres no s'emportessin el que havien vingut a buscar, ja que, segons el mitjà, li hauria agradat que, un cop acabada de carregar la mitja tona de ciment i acer, i després del temps invertit a obrir-la, «haguessin descobert que només ens servia d'adorn, que l'utilitzàvem per guardar els adorns de Nadal del despatx» afirma.

 

Era dels models antics, de ciment i maneta

La caixa forta ja estava a l'oficina quan la van llogar, i el model d'aquesta era dels antics, amb maneta i ciment a l'interior per dificultar que algú se l'emportés. Com era molt complicar moure-la, van decidir deixar-la allà i van dissenyar totes les estanteries del voltant respectant l'espai de la caixa.

 

Una tarda, un dels treballadors va aconseguir obrir-la, i van decidir reservar aquell amagatall per guardar els adorns de Nadal. La caixa es trobava en una sala d'un polivalent a la vista de tothom, inclosos clients, per això, segons un dels responsables, algú s'hauria fixat amb ella i va pensar que s'hi podrien guardar molts diners a dintre. Els lladres van accedir per la força al despatx segurament ja tenint present la caixa forta, ja que venien previstos d'un carro per moure-la, però en traslladar-la a l'ascensor es van quedar bloquejats pels 500 quilograms de pes.

 

La van aconseguir treure entre quatre persones

Els lladres, abans de fugir, van registrar alguns dels calaixos de les taules del despatx en va, ja que no hi van trobar res d'interès. La caixa forta va estar bloquejant l'ascensor de l'immoble fins dimarts. Els Mossos van repassar l'aparell a la recerca d'empremtes dactilars el dilluns, però el repte va ser treure-la d'allà. Finalment van ser uns paletes, amb l'ajuda del porter de la finca, qui van aconseguir moure-la i desbloquejar l'ascensor.

 

També et pot interessar...