Roben dades de 1.000 milions de comptes de Yahoo

La companyia admet greus problemes de seguretat

Yahoo admet el robatori de dades de 1.000 milions de comptes. | Cedida

Yahoo va reconèixer al setembre que havia patit un robatori massiu de dades que va afectar uns 500 milions de comptes al 2014, cosa que va ser considerada com l'atac informàtic més gran fet contra una empresa, però ara la companyia ha admès que a l'agost del 2013 va sofrir un robatori encara més gran, que va afectar uns 1.000 milions de comptes. Des de Yahoo afirmen que no poden identificar la «tercera part no autoritzada» que va accedir als comptes, encara que també asseguren que aquest incident no té res a veure amb el que ja van anunciar al setembre.

Segons les dades que va revelar l'empresa, els pirates han pogut accedir a noms, adreces de correu electrònic, números de telèfon, dates de naixement, contrasenyes i preguntes i respostes encriptades, encara que no haurien pogut fer-se amb les dades de les targetes de pagament o la informació dels comptes bancaris dels clients. Aquesta informació podria afectar l'operació que Verizon, el major operador de telecomunicacions dels EUA, té en marxa per adquirir els actius web de Yahoo, segons informa El País.

Durant aquest dimecres, 14 de desembre, la companyia ha estat demanant als seus usuaris que validin el seu accés, que revisin els seus comptes i que canviïn contrasenyes. També ha llançat recomanacions de seguretat en el correu electrònic, demana als seus usuaris que no confiïn als enllaços o arxius adjunts que els arribin de comptes desconeguts o que puguin resultar sospitosos. Existeix el temor que un pirata hagi desenvolupat un codi informàtic que permeti la generació de claus per accedir als comptes de Yahoo.


Comentaris

envia el comentari