Roben de matinada un remolc amb els Gegants Vells del Vendrell a l'interior

La colla gegantera ha denunciat els fets davant dels Mossos d'Esquadra | Es van construir l'any 1930 i són els més antics del municipi del Baix Penedès

Aquesta matinada han robat un remolc que duïa a l'interior els Gegants Vells del Vendrell.
Aquesta matinada han robat un remolc que duia a l'interior els Gegants Vells del Vendrell. | Cedida

Roben de matinada un remolc amb els Gegants Vells del Vendrell a l'interior. Els fets han tingut lloc al polígon industrial La Cometa, concretament al carrer Basters. Es tracta de la nau on la colla gegantera hi estaciona el remolc que fan servir per dur els gegants a les sortides. Els membres de l'entitat ja han denunciat els fets davant dels Mossos d'Esquadra i esperen poder trobar els gegants en bon estat. Són els més antics del Vendrell i daten de l'any 1930. «Volem trobar al Salvador i la Teresa abans que els trenquin», expressa Joan Ferré, membre de la colla.

Roben un remolc amb els Gegants Vells del Vendrell a l'interior 

Rocambolesc robatori el que s'ha viscut aquesta matinada al Vendrell. Diversos individus han entrat a la nau industrial de la colla gegantera del municipi i s'han endut un remolc. El que no esperaven, però, és que a l'interior hi hagués el Salvador i la Teresa, els Gegants Vells del Vendrell. «Estem segurs que volien el remolc per poder donar-li ús, però la sorpresa dels lladres haurà estat trobar-se els gegants a dins», explica Joan Ferré. 

Els membres de la colla gegantera han engegat una campanya mitjançant les xarxes socials per poder trobar el remolc i els gegants. També han denunciat els fets davant dels Mossos d'Esquadra i ara esperen que el dispositiu de cerca que s'ha activat doni els seus fruits. «Temem trobar els gegants llençats a la brossa i trencats», diu Ferré. 

Els gegants es trobaven a la nau a l'espera de ser traslladats a l'Ajuntament, després de la sortida que van tenir la setmana passada. «Els havíem de traslladar la setmana passada, però no vam poder. Esperàvem fer-ho aquesta setmana», expliquen des de l'entitat. 

El remolc l'utilitzava la colla gegantera del Vendrell per traslladar els gegants a les sortides.
El remolc l'utilitzava la colla gegantera del Vendrell per traslladar els gegants a les sortides. | Cedida

 

Els Gegants Vells del Vendrell daten de l'any 1930

Els Gegants Vells del Vendrell són història viva de la cultura popular del Baix Penedès. Són els més antics del municipi i daten de l'any 1930. L'home s'anomena Salvador i pesa 90 quilograms. La dona, Teresa, i en pesa 85. «Són els més antics i necessitem trobar-los en bon estat», expressa Ferré. La pròxima sortida dels gegants és a l'octubre. 

Els Gegants Vells del Vendrell daten de l'any 1930 i són els més antics del municipi.
Els Gegants Vells del Vendrell daten de l'any 1930 i són els més antics del municipi. | Cedida

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari