rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Roben el mòbil de l'advocat de Jordi Sánchez a Soto del Real

Jordi Pina ja ho ha denucniat als Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu de l'advocat de Jordi Sánchex, Jordi pina | CatalunyaDiari.cat

 

A l'advocat de Jordi Sánchez, Jordi Pina, li van robar el mòbil durant una visita al seu client, l'expresident de l'ANC i diputat de Junts per Catalunya, el passat mes de desembre. No obstant això, ha sigut aquest mes i a través d'una informació publicada pel diari 'El Nacional' que s'han conegut els fets. 

 

I és que en entrar a Soto del Real, Pina i la seva dona van haver de deixar els seus mòbils en una de les taquilles del centre penitenciari, ja que està prohibida l'entrada de qualsevol dispositiu mòbil dins de les instal·lacions. Per això, i tot just a l'entrada, hi ha uns armariets numerats per guardar les pertinences d'aquells que vulguin entrar a fer visites. 

La taquilla número 18

En plenes festes de Nadal, Jordi Pina i la seva dona —que també és advocada— es dirigien a Soto del Real per visitar a l'expresident de l'ANC. Habitualment Pina evita presentar-se al centre amb el seu telèfon, però aquell dia els duien i van haver de demanar una clau. La funcionària els va donar la de la taquilla número 18, segons publica 'El Nacional'. 

 

Així doncs, els advocats van dipositar els seus telèfons mòbils al caseller, van tancar amb la clar i van accedir a l'edifici on van poder fer la visita sense més problema. La sortida, però, va ser una mica més estranya, ja que en abandonar l'edifici i quan es dirigien a la taquilla, l'armariet havia estat rebentat i els mòbils havien desaparegut. 

 

El més curiòs és que hi havien més casellers ocupats i tancats, però l'únic que va ser forçat va ser el número 18, el de Jordi Pina. Malgrat no ser un fet habitual, segons diuen des del centre, justament a l'advocat de Jordi Sánchez li ha desaparegut el mòbil on hi guardava diversos documents importants. 

Sense càmeres de vigilància

I és com que els robatoris als visitants dels centres penitenciaris no són habituals, no hi havia cap càmera ni dispositiu de vigilància controlant els casellers. Tan poc habituals que el Ministeri de l'Interior els va fer arribar uns dies més tard una carta lamentant l'incident, segons el mitjà citat. Tanmateix, el Ministeri els va informar que arran de l'incident havien decidit ficar càmeres, un fet que confirma el mateix Pina. 

 

De fet, el centre tampoc disposa de cap assegurança per cobrir la pèrdua econòmica, ni per protegir-los del risc a què havia quedat exposada la informació que contenen els dispositius. Per tant, de poc servir la denúncia que els lletrats van presentar davant els Mossos d'Esquadra a Barcelona el dia següent. 

 

 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris