IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Roben un maletí radioactiu a Santa Coloma de Gramenet

Protecció Civil alerta de la perillositat del producte les persones que puguin manipular l’equip sense conèixer-ne el contingut

Un operari utilitza un maletí com el que ha estat robat | Cedida

Protecció Civil ha alertat d’un robatori que ha tingut lloc aquest dimecres a la tarda a Santa Coloma de Gramenet i que pot ser molt perillós. El que s’ha sostret ha estat un equipament de mesura de densitat i humitat del terreny que conté fonts radioactives, que era en una furgoneta aparcada a la carretera Font de l’Alzina d’aquest municipi del Barcelonès.

L’equip robat no comporta riscos radiològics mentre es mantingui íntegre, però esdevindria perillós en cas d’obertura o destrucció de l’equip que deixin les fonts sense protecció. Des de Protecció Civil demanen, tant als autors materials del robatori com a qualsevol ciutadà que pugui detectar algun objecte que pugui encaixar amb la descripció del producte sostret, truqui al 112 per activar els cossos de seguretat pertinents per retirar l’equip amb les màximes garanties de seguretat.

Per identificar els objectes robats, Protecció Civil ha difós la següent descripció:

- Maletí de color groc Troxler 3440. Dins hi ha un equip també de color groc amb forma de caixa, nansa metàl·lica en la part superior, pantalla de vidre amb un teclat numèric i un tub metàl·lic on s’allotja una de les fonts radioactives.

- L’equip disposa de la senyalització de material radioactiu.

Així és el maletí radioactiu robat | Cedida

Comentaris

envia el comentari