Rodrigo Lanza, l'assassí del català que portava la bandera espanyola, va protagonitzar 'Ciutat morta'

Rodrigo Lanza, de 33 anys, va deixar tetraplègic a un guàrdia urbà
Imatge de Rodrigo Lanza | Catalunyadiari.cat
 

L'arrestat com a presumpte autor de l'assassinat de Víctor Laínez a SaragossaRodrigo Lanza, després d'una discussió perquè la víctima portava uns tirants amb la bandera d'Espanya, és també el protagonista del documental 'Ciutat morta', on es reprodueix l'altre esdeveniment de gravetat en el que va estar involucrat, després de deixar a un agent de la Guàrdia Urbana en estat tetraplègic.

Els fets van succeir el 2006 i van provocar que Lanza fos condemnat a cinc anys de presó. Posteriorment, el 2013, es va estrenar el documental, que tractava principalment del 'Cas 4F', on s'analitzava la veracitat dels fets que van provocar la condemna de l'agressor, fent aparèixer sospites sobre possibles estratègies de corrupció policial.

 

Durant la gravació del testimoni de Lanza, s'explicaven detalls de la seva detenció, així com dels altres companys que van ser protagonistes del succés, que feien dubtar de la veracitat de la condemna. Fins i tot, s'explica que una de les joves implicades, Patricia Heras, no va suportar la pressió mediàtica dels esdeveniments i es va suïcidar dins la presó.

Okupa i antisistema

En el context de l'assassinat a Saragossa, i segons fonts policials, Rodrigo Lanza Huidobro, de 33 anys, és un conegut okupa i antisistema que no tenia cap relació amb la víctima, la qual va morir com a conseqüència de la pallissa que li van donar. Els agents encara es troben en la recerca del segon autor i col·laborador de les agressions. 

 

Segons apunten alguns mitjans,  Víctor Laínez «va tenir la mala sort» de coincidir en un bar de la zona d'Heroísmo amb el seu presumpte assassí. El jove okupa, i els tres amics que l'acompanyaven, es van molestar pels tirants que portava Laínez i el van cridar «fatxa» i «franquista». 

 

Li van donar diverses puntades al cap 

L'agressor va atacar, per darrere, a Víctor Laínez amb una barra de ferro al cap, el què va provocar que caigués a terra. Una vegada la víctima era inconscient, els agressors li van clavar diverses puntades de peu al cap, i es van donar a la fuga. 

 

Ràpidament, els serveis sanitaris es van presentar al lloc dels fets i el van traslladar a l'Hospital Miguel Servet, ja que presentava un greu traumatisme cranioencefàlic. Va ser per això que els metges li van provocar el coma, però va entrar en mort cerebral igualment. Finalment, Laínez moria aquest matí després que els metges el desconnectessin dels aparells que el mantenien amb vida.