El que va dir Rodrigo Lanza a la seva presumpta víctima abans de l'agressió

L'acusat de la mort de Laínez és un conegut activista, antisistema i Okupa
Imatge de Rodrigo Lanza, el presumpte assassí de Víctor Laínez | Cedida

 

«Tu, fatxa, què fas aquí en aquest barri? No saps que no pots ser aquí? », Van ser les paraules que suposadament va dir Rodrigo Andrés Lanza a Víctor Laínez moments abans d'agredir-lo brutalment causant-li la mort.

 

Segons publica ‘La Razón’, Lanza coneixia la seva víctima i quan el va veure entrar sol al bar on era ell, va començar a increpar-lo. «Aquest també és el meu barri» va contestar presumptament Víctor Laínez. Aquest intercanvi de paraules és el que suposadament va provocar la posterior baralla que va acabar amb la mort de Víctor, l'home de 55 anys.

Els amics de Rodrigo no creuen que sigui culpable


No obstant això, els amics de l'acusat asseguren que no es creuen el que ha passat. «És un paio normal, molt compromès amb les causes antiracistes i se l'han tornat a fer. A saber com va ser la moguda, jo no em crec res», afirma un company Okupa de Lanza.

I és que l'acusat per la mort de Víctor Laínez és un conegut antisistema membre del moviment Okupa. El 4 de febrer de 2006, Lanza va ser un dels okupes que es va resistir a ser desallotjat per la policia a la casa okupa Palau Alòs a Barcelona.

 

Imatge de Víctor Laínez, la víctima de Saragossa | Facebook


En aquell moment, l'acusat va decidir tirar una pedra contra un guàrdia urbà que va acabar tetraplègic a causa de la pedrada. Això l'ha mantingut durant quatre anys i mig a la presó. Sobre aquest fet també asseguren els seus amics que va ser «víctima d'un muntatge policial». De fet es va fer el documental Ciutat morta per explicar-ho.

Ara els seus companys tornen a situar-se en la mateixa postura, no creuen que els fets que es diu que van succeir, respecte a l'agressió, siguin reals, i culpen la víctima de provocar la baralla.

«No volem parlar però aquí hi havia més gent que sap que no ha estat així. El nazi —el mort— és un conegut d'aquí de tota la vida i més d'una vegada ens ha ensenyat la pistola. Aquí al meu bar va entrar un cop a provocar perquè tinc aquí l'esvàstica ratllada i sap que aquí no pot trepitjar ¿què volia? Doncs baralla», assegura un amic de Rodrigo.

Suposadament Víctor Laínez va ser agredit per dos joves, un d'ells el ja detingut, quan va abandonar el local on tots ells es trobaven. En aquest moment els dos joves el van seguir i un d'ells li va pegar amb una barra de ferro per l'esquena, el que va provocar que caigués a terra i entrés en mort cerebral.