rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Cues quilomètriques a la C-32, a Premià, per un accident

Roger Torrent assegura que Carles Puigdemont «és i continuarà sent el candidat a la presidència»

Ho ha dit aquest dijous en una entrevista a 'El Món a RAC 1'
Primera imatge del president Torrent, al Parlament de Catalunya. | CatalunyaDiari.cat

 

El nou president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha explicat en una entrevista a RAC 1 que l'expresident Carles Puigdemont «és i continuarà sent el candidat a la presidència» de la Generalitat de Catalunya. Torrent ha assegurat que això no ho decidirà «cap tribunal», però ha evitat revelar quan se celebrarà la investidura. «Es farà quan hi hagi garanties», ha dit. 

Els virals missatges 

Les seves passes continuen regint-se en la investidura de Puigdemont, ja que ha indicat que «continuarà sent el candidat a la presidència». Inclús, després de la polèmica en relació als missatges que va enviar l'expresident, ha afirmat que el procés independentista continuarà a l'alça: «Aquesta no serà la darrera vegada que sentirem dir que el moviment polític és mort. Però no només és mort, sinó que continuarà creixent». 

 

Roger Torrent no ha volgut parlar gaire dels missatges perquè considera que «són de l'àmbit privat» i que a ell, com a president de la cambra, «no li pertoca valorar-los políticament». De totes maneres, l'expresident ja va admetre des del seu compte de Twitter que no tiraria la tovallola.

 

La carta al nou president

L'expresident Puigdemont va enviar una carta a Torrent sol·licitant que els seus drets estiguessin garantits al ple, però el president del Parlament era conscient que «no podria garantir els seus drets fonamentals» ni assegurar «l'efectivitat de la investidura». Fet pel qual no la va voler celebrar: «Jo emparo sempre els drets dels diputats de la cambra i, encara més, si els diputats m'ho demanen». 

 

 

Volia parlar amb Puigdemont abans de l'ajornament

Per al president de la cambra, l'ajornament del ple d'investidura és responsabilitat seva: «Aquesta decisió, em correspon a mi i només a mi». Tot i això, ha remarcat que està en constant contacte tant amb la mesa com amb el seu «equip» per tractar temes de gran envergadura. Fins i tot, abans de la compareixença havia «intentat» parlar amb l'expresident. Tanmateix, la trucada no va resultar exitosa. 

 

El ple d'investidura se celebrarà un dia o altre, segons afirma Torrent. Per això, vol «cercar la manera» d'aconseguir-ho: «El 'com' forma part de la solució política que hem de trobar aquests dies». 

Comentaris