URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Roger Torrent defensa el seu discurs davant la cúpula judicial catalana per «evitar normalitzar la situació»

El president del Parlament respecta que els membres que van abandonar l'acte durant el seu discurs ho fessin seguint el seu dret a la llibertat d'expressió
Torrent, mentre alguns dels membres partien de la sala | 324.cat

 

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha defensat a les xarxes socials el seu discurs davant la cúpula judicial catalana que va provocar que alguns dels seus membres abandonessin la cambra en una mostra de desacord amb les seves paraules, quan va sentenciar que hi ha polítics catalans «empresonats per delictes de rebel·lió i sedició inexistents».

 

Torrent considera que la situació que viu Catalunya és «anòmala», amb diputats que no poden exercir els seus drets polítics perquè són a la presó o a l'exili, i que el seu deure com a president de la cambra catalana és vetllar per respectar els drets polítics dels 135 diputats catalans.

 

Torrent no vol «normalitzar» la situació que s'està vivint a Catalunya

En aquest sentit, el president creu que no referir-se a aquesta situació que està vivint Catalunya seria «normalitzar-la» i no complir amb les seves obligacions, i promet seguir defensant aquests drets fins que tots els polítics siguin a casa seva. 

 

Roger Torrent s'ha referit també a la decisió d'alguns membres que van assistir a la sessió solemne del Col·legi d'Advocacia de Barcelona d'abandonar la cambra quan el president del Parlament pronunciava el seu discurs. 

 

Torrent accepta i respecta la seva decisió perquè també està emparada sota la llibertat d'expressió, que ha de ser «vàlida per a tothom», i per tant creu que els membres tenen dret a expressar el seu desacord amb el seu discurs. 

 

Defensa la llibertat d'expressió

El president del Parlament considera «bàsic el respecte institucional, però la defensa de la llibertat d'expressió es demostra, sobretot, quan veiem o sentim coses que no ens agraden». 

 

Després de la polèmica, Torrent ha volgut refermar que creu que el sistema judicial català i espanyol «és ple de bons professionals que creuen en la Justícia, la democràcia i l'Estat de Dret», i per aquest motiu insta els professionals del món jurídic a assumir la gravetat del moment que es viu a Catalunya.

 

Per acabar, el president del Parlament ha volgut agrair als advocats i advocades la seva feina, i ha volgut encoratjar-los «a continuar defensant amb fermesa, rigor i determinació els drets i les llibertats».