Rosa Peral i Albert López haurien utilitzat una serra elèctrica per esquarterar el cos de Pedro Rodríguez

Els investigadors han descobert que un veí que es va queixar pel soroll, l'endemà de l'assassinat
Rosa Peral y la víctima, Pedro Rodríguez
Rosa Peral i la víctima, Pedro Rodríguez | CatalunyaDiari.cat

La investigació del crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona es troba en la seva recta final. La policia està recollint ja les últimes proves sobre la mort de Pedro Rodríguez, suposadament a mans de la seva parella, l'exguàrdia urbana Rosa Peral i el seu amant, Albert López. Els Mossos d'Esquadra han aconseguit, segons informa 'La Vanguardia', desbloquejar el telèfon mòbil de la dona, que podria aportar dades essencials per resoldre el cas. 

 

Les primeres hipòtesis assenyalen a la nit de l'1 al 2 de maig del 2017 com a possible moment de la mort de Rodríguez, a la planta baixa del xalet de Vilanova i la Geltrú que compartia amb la seva parella. Després, la policia creu que van amagar el cos al maleter del seu cotxe, i posteriorment li van calar foc a la zona del pantà de Foix. Tot i això, ara ha sortit a la llum que el cos tenia les extremitats amputades, cosa que indicaria que primer de tot van intentar esquarterar-lo i, com que els va resultar impossible, van decidir cremar-lo. 

Una misteriosa motoserra la nit de l'assassinat

Es tracta d'una hipòtesi que agafa cada vegada més força, ja que els investigadors han aconseguit recuperar un missatge que va rebre Peral d'un dels seus veïns, preguntant si havien utilitzat la motoserra la nit del 2 al 3 de maig, és a dir, un dia després de la possible data de l'assassinat. A banda d'això, la detinguda també guardava al seu telèfon mòbil una fotografia de com era la planta baixa de l'immoble abans del crim. 

 

Un detall que podria passar desapercebut, si no fos per la presència d'una paret a mig pintar de color taronja, i un sofà. Quan els investigadors van arribar a la casa per analitzar l'escena del crim, però, no van trobar-hi res. Les parets eren blanques, tot i que va resultar impossible esbrinar si estaven recentment pintades o no, i no es van adonar que faltés cap sofà perquè, naturalment, no sabien que hi hagués un abans. 

 

Rosa Peral i Albert López, els principals acusats en el cas del crim de la Guàrdua Urbana
Rosa Peral i Albert López, els principals acusats en el cas del crim de la Guàrdia Urbana | Cedida

 

La imatge, doncs, ha revelat que els dos detinguts, Rosa Peral i Albert López, van pintar les parets i van desfer-se del sofà després de cometre el crim. De fet, Peral va acudir el dia 4 de maig a un dinar i un amic li va prestar una furgoneta, per fer un trasllat, segons va assegurar la detinguda en aquell moment. Els investigadors sospiten que el vehicle va ser utilitzat per transportar el sofà. 

La policia torna a la casa per recollir proves

Després de totes aquestes novetats, una unitat especial dels Mossos d'Esquadra tornarà aquest dijous al xalet de Vilanova i la Geltrú, per ordres de la jutgessa que investiga el cas. La policia vol veure si queda alguna prova que demostrés que Peral i López van utilitzar una serra elèctrica per esquarterar el cos de Pedro Rodríguez i poder desfer-se d'ell amb més facilitat. 

 

Rosa Peral, el dia de la seva detenció davant del xalet de Vilanova
Rosa Peral, al xalet de Vilanova i la Geltrú| CatalunyaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari