Rosa Peral diu que Albert López va matar Pedro Rodríguez i que va amenaçar-la amb «matar les seves filles» si ho explicava

L'aleshores parella de Pedro Rodríguez relata la seva versió dels fets i explica que López es va presentar casa seva amb una destral

Rosa Peral, el dia de la seva detenció
Rosa Peral, el dia de la seva detenció | CatalunyaDiari.cat

Rosa Peral ha dit prou i ha volgut trencar el seu silenci. Detinguda per l’assassinat de la seva parella i agent de la Guàrdia Urbana, Pedro Rodríguez, és una de les principals assenyalades de la justícia pel succés i resta, des del novembre de 2017, tancada a la presó.

Albert López, d’altra banda, és el segon acusat del crim i era l’amant de Peral. Tot i això, la dona s’ha auto-exculpat del crim de la seva parella al·legant que va ser López qui va assassinar Pedro Rodríguez mentre ella va «sortir corrents per buscar les meves filles. Vaig baixar les persianes, vaig encendre la televisió i em vaig limitar a esperar».

Peral diu que va ser López qui va matar Rodríguez amb una destral  

Segons Peral, López es va personar la nit de dia 1 de maig de 2017 a casa a la seva amb una destral. Un cop dins, López va robar-li el mòbil i ella va pujar escales amunt per protegir les seves dues filles.  

«El dia 1 de maig, quan va arribar l’Albert, li vaig dir al Pedro que pujava la roba al pis de dalt. Volia dissimular. No li volia dir que l’Albert portava tota la tarda amenaçant-me en venir a casa, per controlar-me», comença relatant Peral en una carta que ha tret a la llum ‘Crónica Global’.  

Rosa Peral y Albert López, agentes de la Guardia Urbana de Barcelona
Rosa Peral i Albert López, agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona | Cedida

 

«Vaig sortir al pati i, abans que pogués dir res, l’Albert va saltar el mur. Em va demanar el meu mòbil de males maneres i si no li hagués donat me l’hauria arrencat de males maneres» explica Peral mentre sentencia explicant com es va dur a terme l’assassinat: «Vaig sortir corrent escales amunt amb les meves filles, ja que donava  per fet que hi hauria crits i insults... vaig abaixar les persianes, vaig encendre la televisió i em vaig limitar a esperar».

Finalment, Peral explica que «només vaig sentir sorolls i quelcom estrany» mentre, segons s’interpreta del seu escrit, López agredia a Rodríguez.

L’amenaça de López i «l’amor» de Peral

Són els darrers ítems de la carta de Peral. L’agent de la Urbana, traslladada recentment a la presó de Brians 1 per «desestabilitzar les preses», relata que van passar hores després del crim. Va baixar i va veure López amb una mitja al cap i netejant el terra amb lleixiu.

Rosa Peral y la víctima, Pedro Rodríguez
Rosa Peral i la víctima i marit, Pedro Rodríguez | ESdiario

 

En aquest context, després de demanar-li per la força que netegés, López va amenaçar Peral amb «matar a les seves filles» si explicava el que havia ocorregut. Tot i això, la mateixa dona relata que no va poder trobar el cos de Rodríguez per enlloc, després de l’acció del seu amant.

Peral, qui relata que «érem feliços amb el Pedro i l’Albert ho va desfer d’un dia per l’altre», explica que López va marxar de casa i l’endemà —amb una «por que gairebé no em deixava respirar»— va despertar les seves filles.

Aquesta és, doncs, la darrera versió de Peral. Mentre López assegura que Peral el va trucar molt «alterada» perquè havia estat ella qui havia matat Pedro Rodríguez, ara la dona ha tret a la llum un altre tipus de versió. La paraula del jutge, doncs, dictarà sentència.


Comentaris

envia el comentari