IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 La Fiscalia no recorrerà la sentència absolutòria de Trapero i l'excúpula d'Interior

ÚLTIMA HORA

🚔 Almenys tres detinguts en una operació de la Guàrdia Civil contra els responsables de Tsunami Democràtic

Rosa Peral, des de la presó: «Si he d’escollir, trio que em clavin un punyal. Aquí dins desconfio fins i tot de la meva ombra»

La principal acusada del crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona relata que està passant un molt mal tràngol a la seva nova presó

Pedro Rodríguez i Rosa Peral, en una imatge d'arxiu
Pedro Rodríguez i Rosa Peral, en una imatge d'arxiu | Xarxes socials

El crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona suma dia rere dia noves anècdotes. Rosa Peral, la principal acusada —juntament amb l’agent Albert López— de la mort de Pedro Rodríguez, és una de les grans protagonistes del cas a causa del seu estrambòtic comportament a la presó.

Acusada de «desestabilitzar les altres preses» i traslladada de la presó de Wad-Ras a Can Brians, ara la presa sembla haver dit prou. Ho escenifica, de fet, amb un recull de cartes que l’exagent de la Urbana barcelonina hauria enviat un recull de cartes a la presa que hauria declarat a favor seu i que va morir a presó.

Rosa Peral, desesperada i enfonsada a la seva nova presó

Així expressa els seus sentiments Peral en una de les cartes que hauria enviat a la seva amiga. Es tracta, de fet, de dues cartes escrites des de la presó de Can Brians els dies 11 de novembre de 2017 i 4 de febrer de 2018, escrites en color verd perquè «és el color de l’esperança».

«Si la directora volia enfonsar-me, ¡Olé!. Ho ha aconseguit», comença relatant la principal acusada de la mort de Rodríguez mentre afegeix: «No veig la llum ni trobo la forma d’aixecar-me. No trobo la manera d’estar de peu i és inhumà tot el que estic passant».

Rosa Peral, amb el seu gos
Rosa Peral, amb el seu gos | Xarxes socials

 

Al fil de la seva desesperació, Peral acaba dient: «Si em donessin a escollir entre continuar així o que em clavin un punyal, t'asseguro que signo perquè em clavin un punyal. Estic segura que em farà molt menys mal».

«A Can Brians, desconfio fins i tot de la meva ombra»

No ho està passant malament des que va ser traslladada a Can Brians. Per això, a través d'unes cartes que ha tret a la llum 'El programa de Ana Rosa', aquesta relata: «Aquí fa molt de fred, els mòduls són barraques i les dutxes sense separació. El menjar és com la d'allí, però no ens deixen repetir».

Rosa Peral, finalment, ha acabat mostrant la seva desconfiança cap a altres preses: «Estic mantenint les distàncies amb tothom. Desconfio fins i tot de la meva ombra. No deixo que s’acostin a mi ni que entrin a la meva habitació».


Comentaris

envia el comentari