Rosa Peral contra Albert López: «Pensava que anava a ruixar-me amb gasolina»

L'agent assegura que va anar a menjar amb l'Albert perquè la va obligar i que ella «no celebrava res amb ell»

Rosa Peral, el dia de la seva detenció
Rosa Peral, el dia de la seva detenció | CatalunyaDiari.cat

Rosa Peral, l'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona que està empresonada des de fa gairebé un any per la seva suposada implicació en la mort de Pedro Rogríguez, continua mantenint la seva versió i assegurant que el seu examant l'amenaçava constantment i que ella no estava implicada en el cas.

La víctima també era membre del cos de la Guàrdia Urbana i l'Albert López, examant de Rosa, era policia municipal i també està empresonat per la mateixa causa. L'acusada ha defensat sempre la seva innocència, atacant alhora el seu examant: «La injustícia no pot guanyar la veritat».

«Les meves filles, les meves filles! Tan sols pensava en elles. Va dir que les mataria!», aquesta era una de les suposades amenaces d'Albert que van provocar que Rosa anés a un menjar amb altres efectius del cos, l'endemà del crim. A més, segons explica ella, no li va respondre on es trobava la seva parella i li va dir que no parlés sobre aquest tema, intentant fent veure que no passava res, així com indica 'Crónica Global'.

La polèmica fotografia

Aquell dia es va fer una fotografia que també podria haver servit com a prova perquè apareixia amb la llengua fora i no aparentava saber res de la mort de la seva parella: «Aquella foto m'ha fet molt mal. La gent només s'ha quedat amb aquella instantània. No se'm va ocórrer una altra cara que ficar quan em van enfocar amb el mòbil per la foto. És un gest ridícul, ho sé, però suficient per no enfadar l'Albert, que em controlava».

«Per què ningú explica que vam anar al restaurant per separat? Per què ningú explica que Albert se les va arreglar perquè quan jo arribés al restaurant m'hagués d'asseure al seu costat? Ho va fer sols per aparences i per controlar-me. Per què ningú explica que els meus companys em van veure apagada, trista i que em van arribar a preguntar si em passava alguna cosa?», lamentava Rosa.

Fins i tot, va remarcar que «havia d'estar allà» per obligació: «Jo no celebro res. Feia mesos que no celebrava res amb ell. Jo no sabia que Pedro estava mort». «No vaig poder evitar res. No tenia respostes, però seguia pensant que Pedro estava viu, sota les seves normes, com jo, però viu. Mai vaig saber que estava en aquell maleter», explicava referint-se al fet que portava el cadàver al cotxe de la seva exparella.

Podria ser que l'Albert volgués incriminar-la

Segons la versió de l'acusada, l'Albert va fer que l'acompanyés a la casa de Rubén, l'exmarit d'ella, «30 hores després del crim». En arribar, li hauria fet enviar un missatge des del telèfon de Pedro al mòbil d'ella, probablement, per aconseguir que se la relacionés directament amb el crim.

«Vam tornar a casa, però allà no va acabar la cosa. Em va donar les claus del cotxe de Pedro i em va dir que el seguís. Havia de portar el cotxe on ell deia, seguir-lo i acabar amb el seu joc», explicava Rosa defensant la seva innocència.

Van acabar al pantà del Foix i van baixar del cotxe, però suposadament ella es va espantar perquè va veure que el policia «portava dos bidons de color vermell que semblaven gasolina». Aleshores, va optar per sortit corrents, ja que pensava que l'anava a «ruixar amb gasolina». En marxar va escoltar una explosió, encara que va continuar avançant. Tanmateix, ell va agafar el cotxe per atrapar-la i li hauria fet pujar de nou al vehicle. El cotxe de Pedro va aparèixer calcinat dos dies després.

Controlada a totes hores

«Albert no feia més que controlar-me. Venia a casa, com si no passés res. Quan s'adonava que tenia amics a casa meva es presentava amb l'únic objectiu d'aparentar normalitat i de controlar-me perquè no digués res», així ho ha explicat l'acusada al mitjà mencionat.
 


Comentaris

envia el comentari