Una dona intenta matar la seva exparella calant foc al pis a Reus

L鈥檌mmoble, propietat d鈥檜na entitat financera, estava ocupat il路legalment
Detall de la finestra que d贸na a l'interior del pis afectat per l'incendi a Reus
Detall de la finestra que d贸na a l'interior del pis afectat per l'incendi a Reus | ACN

La fiscalia demana 25 anys de pres贸 per a la dona que va calar foc a un pis de Reus el gener de l鈥檃ny passat per intentar matar l鈥檈xparella, amb qui convivia. L鈥檌mmoble era propietat d鈥檜na entitat financera i estava ocupat il路legalment des de feia uns quatre mesos. Segons l鈥檈scrit d鈥檃cusaci贸 del fiscal, la relaci贸 de conviv猫ncia entre ells era 芦molt complicada禄 i havien protagonitzat diversos 芦episodis conflictius i discussions禄. En aquesta ocasi贸, l鈥檋ome no va deixar entrar la dona al pis i aquesta, que anava beguda i havia consumit drogues, va decidir trencar el vidre d鈥檜na finestra que donava a l鈥檈scala i calar foc a uns matalassos mentre la v铆ctima dormia. El cas arribar脿 a judici el 12 de juliol a l鈥橝udi猫ncia de Tarragona.

 

Segons la fiscalia, l鈥檃nterior propietari va fer la daci贸 en pagament del pis a Bankia per貌 va assentir que la v铆ctima l鈥檕cup茅s de forma il路legal. La processada, de 35 anys, convivia amb l鈥檋ome, tot i que ja no eren parella. El domicili est脿 ubicat al 2n 5a de l鈥檃vinguda Moss猫n Ramon Muntanyola n煤mero 2 de Reus. El 28 de gener del 2018 la policia va haver d鈥檌ntervenir perqu猫 l鈥檃cusada impedia l鈥檈ntrada de l鈥檋ome a l鈥檋abitatge. La situaci贸 es va resoldre, l鈥檋ome va poder accedir al pis i la dona se鈥檔 va anar. Posteriorment, sobre les dues de la matinada del 29 de gener, la processada va tornar-hi i es va trobar que ara era ell qui no la deixava entrar. 

 

Per aquest motiu, la dona va comen莽ar a cridar perqu猫 obr铆s la porta i, com que cap dels dos no cedia, un ve铆 va acabar trucant a la Gu脿rdia Urbana. La patrulla de la policia local va acudir al lloc i, tenint en compte els episodis conflictius que ja havien protagonitzat abans i que la dona mostrava s铆mptomes d鈥檋aver ingerit begudes alcoh貌liques, els agents van demanar-li que se n鈥檃n茅s i van acompanyar-la fins al carrer. 

 

Interior del pis afectat per incendi de Reus
Interior del pis afectat per incendi de Reus | ACN

 

 

Tot i aix貌, la dona va tornar a pujar al segon pis i, 芦amb la intenci贸 d鈥檃temptar contra la vida de l鈥檋ome, o sent conscient que la seva acci贸 podia ocasionar-li la mort禄, va trencar el vidre de la finestra enreixada que donava al repl脿 i va calar foc directament sobre uns matalassos i unes teles que hi havia recolzats a la paret per calar foc a la casa mentre l鈥檋ome dormia. Les flames es van propagar r脿pidament per tot el domicili i, al seu torn, la processada va fugir. 

 

La v铆ctima es va despertar pel fum i es va adonar que tot l鈥檋abitatge estava cremant i que era impossible sortir per la porta de l鈥檋abitatge. Per aquest motiu, segons relata el ministeri fiscal, va intentar sortir per la finestra de la fa莽ana. L鈥檋ome es va agafar a uns cables que penjaven i es va mantenir en aquella posici贸 fins que els bombers el van rescatar. 

 

La finestra del pis afectat per l'incendi a Reus
La finestra del pis afectat per l'incendi a Reus | ACN

 

 

Ag貌nic rescat

L鈥檋ome va resultar intoxicat pel fum i va patir cremades de segon grau a les orelles, les mans i l鈥檈squena que van requerir d鈥檜n tractament quir煤rgic rehabilitador. L鈥檋ome va passar divuit dies hospitalitzat a l鈥橦ospital de la Vall d鈥橦ebron 鈥攖res d鈥檈lls a la UCI鈥 i va trigar prop de mig any a recuperar-se de les ferides. 

 

La fiscalia destaca que, si no hagu茅s estat per la r脿pida intervenci贸 dels serveis d鈥檈merg猫ncia, el foc s鈥檋auria pogut propagar per la resta del bloc, amb cinc pisos d鈥檃ltura i dotze habitatges per planta. En el moment de produir-se l鈥檌ncendi, la majoria de ve茂ns de l鈥檈difici dormien als respectius domicilis. Segons l鈥檈scrit del fiscal, el SEM va atendre tres persones per inhalaci贸 de fum 鈥攅ntre els quals un nad贸 de nou mesos鈥, tot i que va haver-hi una quinzena d鈥檃fectats.

 

El jutjat de gu脿rdia de Reus va decretar pres贸 provisional per a la dona, atesa la gravetat dels delictes i el risc de fugida, at猫s que no va poder acreditar cap arrelament en territori espanyol, ni tampoc econ貌mic ni laboral. A m茅s, la dona, de nacionalitat marroquina, ja havia estat detinguda l'any 2016 per la seva participaci贸 en un intent d'homicidi de la seva filla menor d'edat, que en el moment de l鈥檌ncendi estava en un centre de menors.

 

Pena m脿xima de pres贸

Per tot plegat, la fiscalia demana 25 anys de pres贸 a la dona per un suposat delicte d鈥檌ncendi amb risc per a la vida o la integritat f铆sica de les persones, en concurs ideal amb un delicte d鈥檃ssassinat en grau de temptativa, a m茅s dels tres delictes lleus de lesions pels quals demana 630 euros de multa, i el pagament de les costes judicials. El ministeri p煤blic aprecia l鈥檃tenuant anal貌gic de consum de begudes alcoh貌liques. A m茅s, les anal铆tiques fetes a la dona tamb茅 van apuntar la pres猫ncia de coca茂na i de derivats del c脿nnabis. 

 

Pel que fa a la responsabilitat civil, la fiscalia demana que la dona pagui una indemnitzaci贸 de 17.340 euros a l鈥檈xparella per les lesions, i de 60 euros per a cadascun dels tres ve茂ns intoxicats per fum. A m茅s, vol que aboni 31.023 euros l鈥檈ntitat propiet脿ria del pis i 8.954,97 a la comunitat de propietaris pels danys ocasionats pel succ茅s.

 

 Comentaris

envia el comentari