Muntatge fotogràfic entre una imatge d'una agent dels Mossos d'Esqaudra i una estafa de phishing

Salten les alarmes dels Mossos per una nova estafa a Catalunya: «No els ho donis!»

La policia catalana alerta de l'últim cop dels delinqüents

La tecnologia ha esdevingut la nostra gran aliada, però també el nostre gran enemic. Ara mateix costa imaginar-se què faríem sense ella, però el que és clar és que, segurament, no patiríem tants riscos com ara.

La realitat és que Internet és perillós, darrere de les pantalles s'hi amaguen persones de tota mena. Per això, cal vigilar amb els missatges que ens arriben i amb les pàgines web que visitem. Tot i que són moltes les estafes que circulen a la xarxa, els Mossos d'Esquadra sempre intenten estar pendents i informar dels últims cops.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

El darrer avís dels Mossos

L'últim avís dels Mossos d'Esquadra ha estat aquest dijous, 5 d'octubre, quan han alertat d'una estafa relacionada amb la suplantació d'identitat de l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE). Es tracta d'un correu electrònic on els ciberestafadors repliquen un missatge d'advocat de l'Institut Nacional que és una estafa.

«Ves amb compte si reps una trucada d'un advocat de part de l'INCIBE i t'informa que has estat víctima d'un frau bancari i que t'hi vol ajudar. No li donis el teu correu. Volen aconseguir les teves dades per fer-les servir en activitats delictives», han indicat.

«Vostè està involucrat en un esquema de frau»

El missatge del qual alerta la policia catalana indica que vostè està involucrat en un frau i que, si us plau, enviï la documentació requerida per solucionar l'assumpte. Si caus al parany, els estafadors es fan amb totes les teves dades i et poden buidar el compte. Concretament, el correu electrònic diu el següent:

«Espero que aquest correu electrònic ho trobi bé. Us escric avui en la meva qualitat d'una oficina legal amb seu al Regne Unit en relació amb un assumpte important que ens ha estat delegat per Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE). Esteu involucrats en un esquema de frau, el qual s'ha retirat una suma considerable del vostre compte».

«Després que INCIBE hagi realitzat les investigacions respectives, el cas ha estat lliurat a nosaltres amb la documentació rellevant per proporcionar solucions legals i finalitzar el retorn dels fons presos».

«Si us plau, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres i proporcionar-nos tots els detalls de com ha estat enganyat, perquè puguem facilitar la resolució d'aquest assumpte. Podeu comunicar-vos amb nosaltres a l'adreça adjunta a continuació. Li agraïm per confiar-nos aquest important assumpte!», indiquen suplantant la identitat.

Tal com es pot veure, els estafadors juguen amb la gravetat de la situació per estafar els usuaris i així cometre infraccions amb les seves dades. Davant d'aquesta situació, la policia catalana demana difondre l'avís per evitar víctimes per aquest frau.