Salut detecta un possible quart cas de meningitis a la Catalunya Central

El secretari de Salut Pública del Govern diu que el pacient està «estable»

El Departament de Salut ha detectat un possible nou cas de meningitis a la Catalunya Central. Segons Joan Guix, el secretari de Salut Pública del Govern, si es confirma que el pacient té el meningococ, seria el quart cas registrat els darrers mesos, després dels detectats al Pla de l'Estany, Manresa i Berga. Guix ha avançat que el pacient està «estable», que s'ha traslladat a Barcelona i que no és de la comarca del Bages.

El secretari de Salut Pública insisteix en que «no s'està produïnt un brot epidèmic» i assegura que no hi ha cap tipus de relació entre els tres casos que ja s'han confirmat en les dues últimes setmanes. Guix dona un missatge de tranquil·litat i remarca que encara que es confirmi que el quart cas és meningitis, no té cap relació «amb la resta».

 

El doctor ha explicat que totes les persones que havien estat en contacte amb els pacients ja han estat ateses i han rebut un tractament per prevenir que puguin contraure la malaltia. A més, insisteix en què la ràpida reacció permet que no hi hagi «risc de contagi». Cal tenir en compte que hi ha dos tipus de vacunes, la de la meningitis de tipus B i la de la meningitis de tipus C, i que totes dues actuen contra l'agent causant d'aquesta malaltia, el meningococ.