Salven una dona que va passar la nit al ras Castellar del Riu, al Berguedà

L’equip de salvament la va estar buscant tota la nit i la van localitzar gràcies a la càmera tèrmica de l’helicòpter
La dona va ser salvada per un helicòpter | CatalunyaDiari.cat

 

El passat dimarts 11 de setembre una dona de 77 anys va ser salvada pels bombers després de passar tota la nit al ras a Castellar del Riu, a la comarca del Berguedà. Per tal de comprovar que es trobés bé, la van traslladar a l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga i, hores més tard, va poder tornar a casa sana i estàlvia.

 

Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís d’una dona desapareguda a la serra de Cal Jardí, que pertany a la serra d’Ensija, al terme municipal de Castellar del Riu, al voltant de les 20.15 hores del dilluns.

 

Es van separar recollint bolets

Els familiars de la dona van explicar als agents que tots plegats van anar a buscar bolets i en un moment donat es van separar, però després en tornar a reunir-se a l’hora convinguda, ella no va aparèixer. També van afegir que ja feia estona que cap dels presents havia pogut contactar amb ella. 

 

Sense perdre el temps, es va activar el dispositiu de recerca on hi van participar fins a dotze dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, més una unitat del Grup de Rescat de Muntanya i el grup caní, juntament amb la Unitat Especial de Muntanya dels Mossos d’Esquadra.

Localitzada gràcies a la càmera tèrmica

No obstant això, i després de passar tota la nit buscant-la sense èxit, van haver d’activar a primera hora del matí l’helicòpter dels Bombers i, gràcies a la seva càmera tèrmica, finalment van poder localitzar on s’havia perdut la boletaire de 77 anys sana i estàlvia.

 

Un cop l’helicòpter la va evacuar de la zona muntanyosa, una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) la va traslladar fins a l’Hospital Comarcal de Berga, on li van fer un reconeixement mèdic. Finalment, la dona va poder tornar a casa un cop va rebre l’alta.

 

Consells per evitar perdre’t a la muntanya

Els Bombers de la Generalitat van compartir a través del seu compte a Twitter diversos consells que recomanen tenir en compte per gaudir de la muntanya amb seguretat, evitar perdre’s i minimitzar els accidents. Informar-se sobre la zona, sobretot si no s’hi ha estat mai, comprovar la previsió meteorològica, portar suficient menjar i aigua, mapes i mai anar sol, entre altres, són els consells que es poden trobar a la seva publicació.