Salven un gat amb els ulls i el nas tallats a Sant Joan de les Abadesses

L'entitat Gatos con Alma s'ha fet càrrec de l'animal i vetllarà perquè recuperi la vista d'un dels dos ulls
El Zeus en procés de recuperació | Gatos con Alma

 

 

Membres de l'entitat 'Gatos con Alma', una petita associació de Sant Joan de les Abadesses que s'ocupa de la gestió ètica de les colònies de felins del municipi, van trobar divendres de la setmana passada un gatet d'amb prou feines un mes de vida, amb un tall profund de ganivet que li travessava els dos ulls i la fossa nasal.

 

El cadell torturat, que es trobava en molt males condicions en una de les colònies de Sant Joan de les Abadesses que l'entitat s'encarrega de cuidar, ha perdut completament la vista d'un ull i part de l'altre, que estan intentant salvar; pel que fa al nas, el tall era tan profund que no podia respirar amb normalitat per les fosses nasals, motiu pel qual la veterinària li ha hagut de fer un petit forat per on respirar amb certa normalitat.

 

 

Una mostra de la brutalitat de la ferida del Zeus| Gatos con Alma

 

 

La veterinària assegura no haver vist mai una salvatjada similar

La veterinària que el va atendre va assegurar no haver vist mai una salvatjada similar, i en un primer moment es va plantejar la possibilitat de l'eutanàsia per evitar que l'animal patís més del compte.

 

No obstant això, el Zeus, que així és com l'han anomenat des de l'associació per donar-li forces, reacciona positivament als estímuls, menja i va millorant malgrat el dolor de les ferides; motiu pel qual l'entitat ha decidit recaptar fons per donar-li una oportunitat al cadell, que en els pròxims dies haurà de passar nombroses vegades pel quiròfan.

 

El preu de les intervencions encara no s'ha avaluat, però des de 'Gatos con Alma' ja s'ha obert una campanya de recaptació de fons per salvar el Zeus.

 

 

No és el primer cas de maltractament animal al municipi

'Gatos con Alma' ha penjat un impactant vídeo a Facebook de l'estat del Zeus per tal de denunciar la brutalitat i recorda que no és el primer cas de maltractament animal a Sant Joan de les Abadesses, on l'any passat es van atendre dos gats als quals els havien fet ingerir raticida.

 

L'entitat denunciarà els fets al jutjat de Ripoll o bé als Mossos d'Esquadra, amb l'esperança que trobin al culpable d'aquesta salvatjada, i s'eviti així que hi pugui haver nous casos.