Salven un gos després de ser atropellat a l’N-340, a l'Arboç

Un cotxe havia atropellat l'animal i s'havia fugat, i el jove que havia vist l'accident no va dubtar en aturar-se i ajudar-lo

El jove es va aturar en veure el gos ferit a la carretera.
El jove es va aturar en veure el gos ferit a la carretera. | Facebook / Jordi Fernandez

El Jordi va ser testimoni d’un acte heroic el matí del dimarts passat, 11 de desembre, a la carretera N-340. En una publicació a les xarxes socials, explica com un jove va salvar un gosset després que fos atropellat per un cotxe que va fugar-se. El Jordi explica que dimarts passat conduïa per la carretera N-340 en direcció a l’Arboç, quan uns triangles d’emergència li van cridar l’atenció. Va veure un vehicle d’emergència, un noi amb una armilla reflectant parlant per telèfon i un gos ferit a terra. Ell va pensar que es tractava d’un accident per atropellament d’un animal, i va seguir conduint fins a l’Arboç.

De tornada, uns deu minuts després, es va fixar com al lloc de l’accident hi continuava havent el noi i el gos ensagnat, però ara l’animal portava a sobre la jaqueta del jove. L’escena va cridar l’atenció del Jordi, que va decidir aturar el seu cotxe i baixar per preguntar què havia passat. La sorpresa li va arribar quan el jove que estava cuidant del gos li va explicar que l’animal no l’havia atropellat ell, sinó que havia sigut un altre cotxe que, en atropellar el gos, no només no es va aturar, sinó que va accelerar, fugint del lloc dels fets.

El jove, en veure l’accident i com el gos havia sigut desatès però que seguia viu, havia aturat el seu cotxe per donar socors a l’animal, trucant al telèfon d’emergències 112 perquè hi acudissin els Mossos d’Esquadra o algun servei d’emergència. Mentrestant, la temperatura a aquella hora del matí era de 2ºC, així que tant ell com posteriorment el Jordi, van tapar el gos ferit amb jaquetes i mantes fins que no va arribar l’ajuda professional.

Van esperar fins a una hora i mitja fins que van venir a socórrer el gos

El Jordi denuncia la lentitud amb què han arribat els serveis d’emergència, ja que assegura que va haver de trucar fins a vuit vegades al 112 i a les policies locals dels pobles del costat. Finalment, una ambulància de VetSolidari, de Vilafranca del Penedès, va arribar al lloc de l’accident i es va endur el gos per poder-lo atendre.

«On eren els Mossos d’Esquadra?» es pregunta el Jordi. «Els Mossos m’han arribat a dir que no trobaven la ubicació, quan jo els havia dit el quilòmetre exacte. Després de vuit trucades al 112 amb un gos atropellat, immòbil, congelat, sagnant i molestant una artèria de circulació viària, amb el perill que això suposava pel gos, per nosaltres, pels cotxes, ciclistes i camions».

Pel que fa a l'estat del gos, després de l'accident VetSolidair van confirmar que es trobava estable i que després de les cures d'urgència li farien més proves. Una veterinària de VetSolidari explica que podria tenir un problema a la columna vertebral i potser hauria de ser operat, a l'espera de la confirmació. La història, compartida a les xarxes socials, ha commogut centenars de persones que han agraït al jove i al Jordi que s'aturessin per socórrer l'animal ferit. 


Comentaris

envia el comentari