Salven un noi de 21 anys accidentat durant l'operatiu de cerca d'en Gabriel

L'home en qüestió no formava part de l'operatiu de rescat

Operativo de búsqueda para encontrar a Gabriel Cruz
L'operatiu de cerca per trobar en Gabriel Cruz | Cedida

Novetats sorprenents sobre la cerca del menut Gabriel Cruz. L'accident d'un jove de 21 anys va activar totes les alarmes de la Guàrdia Civil, Bombers, Protecció Civil —a part de dos voluntaris experts— mentre els cossos es trobaven en plena cerca del petit. L'incident, en aquest sentit, s'hauria produït quan el jove, que es trobava a l'interior de les mines de Rodalquilar-Níjar, a Almeria, va patir una caiguda d'uns 40 metres.

Segons han reportat les autoritats andaluses, el succés va ocórrer el passat dimecres, 7 de març, al punt de tres quarts de set de la tarda. La Central Operativa de Serveis del 062, va comunicar als cossos de rescat que un voluntari de la cerca, de 21 anys, s'havia precipitat al buit per un dels desnivells que es troben entre galeria i galeria de la mina en qüestió.

La caiguda, però, no va reportar més conseqüències. El noi no va perdre el coneixement en cap moment tot i que, per precaució, els efectius sanitaris van decidir que era prioritari que rebés assistència mèdica.

En aquest context, doncs, l'home va ser finalment traslladat a l'Hospital de Torrecárdenas, a Almeria, on va ser atès pels metges.

Un helicóptero trata de localizar a Gabriel Cruz
Un helicòpter, a la zona de rescat | Cedida

 

No formaven part del dispositiu

El jove accidentat no formava part de l'operatiu. De fet, segons han relatat els Bombers i els serveis d'emergència de la comunitat, l'home —acompanyat d'una segona persona— va accedir a les mines sense dir-ho a ningú i, així mateix, tampoc estava informat de l'estratègia de cerca.

L'accident, de fet, hauria estat totalment evitable si s'haguessin presentat correctament com a voluntaris de l'operació. Tot i això, el jove i el seu acompanyant van accedir a la zona de recerca sense preparació prèvia ni mitjans, i el noi de 21 anys va acabar donant la nota negativa de la jornada del passat dimecres. 


Comentaris

envia el comentari