YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Salven la vida d'un home de 65 anys amb un desfibril·lador al Gironès

La víctima va entrar en parada cardíaca, però la ràpida intervenció de la Policia Local de Llagostera va evitar un desenllaç tràgic

Un vehicle de la Policia Local de Llagostera en una imatge d'arxiu
Un vehicle de la Policia Local de Llagostera en una imatge d'arxiu | cedida

 

La Policia Local de Llagostera, a la comarca del Gironès, ha aconseguit salvar la vida d'un home de 65 anys amb un desfibril·lador (DEA). Segons indica el 'Diari de Girona', la víctima, de nacionalitat francesa, va entrar en aturada cardíaca, però gràcies a l'aparell va aconseguir recuperar-se. 

Dues descàrregues van ser suficients per salvar-li la vida

Tot va tenir lloc dimecres al vespre, quan la policia va rebre un avís sobre una possible parada cardíaca d'un home gran a la carretera C-65, a la zona del veïnat de Gaià. Immediatament, fins al lloc es van dirigir uns agents, que van realitzar les maniobres de reanimació cardiopulmonar, i van connectar-li el DEA. Després de dues descàrregues, l'home va recuperar les constants vitals, i posteriorment va ser traslladat pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'Hospital Josep Trueta de Girona. 

L'incident ha demostrat la importància d'aquests aparells a la via pública, per tal de salvar vides. En el cas de Llagostera, el municipi disposa de dos desfibril·ladors mòbils en dos vehicles policials, a més d'altres tres fixes, instal·lats a la plaça de Catalunya, al CAP de Llagostera i al Pavelló Municipal d'Esports. A més, el consistori també va decidir l'any passat dotar les escoles Lacustària i Puig de les Cadiretes del municipi amb un DEA cadascuna. 

Dos policies salven la vida a una dona a la Jonquera

Fa poc, dos policies nacionals també van aconseguir salvar-li la vida a una dona de 84 anys que havia patit un infart a la Jonquera, a l'Alt Empordà. Tot va tenir lloc en un restaurant del municipi gironí, quan els dos agents, que estaven dinant després de realitzar el servei del dia, van veure un home de 80 anys li donava cops a una dona «perquè reaccionés», ja que semblava que li costava respirar. 

En apropar-se per veure què estava passant, els policies van veure que la dona estava tenint un infart, i van decidir aplicar el protocol PAS (protegir, avisar i socórrer). La van col·locar a terra i un agent va iniciar les maniobres de reanimació, mentre l'altre va avisar els serveis d'emergències. Gràcies a la seva intervenció, la víctima va poder recuperar la consciència, i finalment va ser traslladada pel SEM a l'Hospital de Figueres. 


Comentaris

envia el comentari