ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

El jutjat 13 de Barcelona processa els directors de TV3 i Catalunya Ràdio

També s'ha processat 30 persones més en la mateixa causa | El jutge Santi Vidal, però, eludeix la citació

Vicent Sanchis i Saül Gordillo, processats | CatalunyaDiari.cat

El jutjat 13 de Barcelona ha processat Vicent Sanchis i Saül Gordillo; a més de trenta persones més. Se'ls investiga per haver preparat l'1-O i per delictes de malversació, desobediència, falsedat documental, prevaricació i revelació de secret, si bé queden totalment descartats els delictes de rebel·lió i sedició. A banda de Sanchis i Gordillo —directors de TV3 i Catalunya Ràdio, respectivament— també han estat esquitxades personalitats com l'exdelegat del Govern davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj. 

Amb tot, el nom del jutge Santi Vidal, que va ser el principal responsable que la justícia iniciés la investigació arran unes polèmiques declaracions que va realitzar, no surt en cap lloc. 

La CCMA, sota sospita des de l'any passat

La investigació, de fet, va començar durant el mes de desembre de 2019. Tot plegat sortia a la llum després d'un primer informe on la Guàrdia Civil apuntava Roures com «l’element capital per a la difusió del missatge independentista» i, al fil de la qüestió, argumentaven: «Roures va habilitar un centre de premsa pel Govern per explicar quin era el resultat del referèndum il·legal. A més, també va produir el vídeo de l’1-O, difós a posteriori per TV3, on es narraven els esdeveniments ocorreguts relacionats amb el referèndum, es lloava la figura dels qui van ser capaços de fer-ho possible i es difonien missatges independentistes».

Així mateix, el 13 també ha imposat una fiança solidària de gairebé 6 milions d'euros als 17 processats per malversació. Entre els ells hi ha Antoni Molons, llavors secretari de Difusió i Atenció Ciutadana; Joaquim Nin, ex-secretari general de Presidència; Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Família; Amadeu Altafaj, exdirector de la representació de la Generalitat davant la UE, i Albert Royo, exsecretari general del Diplocat.                                                        


Comentaris

envia el comentari