La plaça Sant Jaume s’omple per evitar la concentració de policies de l'1-O

Arran, l'ANC, els CDR i la CUP han organitzat la convocatòria i algunes persones, fins i tot, hi han passat la nit | Ja hi ha els primers enfrontaments entre Mossos i manifestants a la plaça Sant Jaume

Centerars d'independentistes omplen la plaça Sant Jaume al punt de les nou del matí
Centerars d'independentistes omplen la plaça Sant Jaume al punt de les nou del matí | CatalunyaDiari.cat

Centenars de persones omplen la plaça Sant Jaume a primera hora d’aquest dissabte, 29 de setembre. Tot i que molts dels independentistes hi han passat la nit, el cert és que la concentració es deu a la convocatòria d'Arran, l'ANC, els CDR i la CUP, per evitar la manifestació dels policies espanyols de l’1-O, organitzada pel sindicat de policia espanyol Jusapol.

Al punt de les deu del matí, així mateix, s'han viscut els primers moments de tensió entre els Mossos d'Esquadra i els manifestants

Primers enfrontaments entre Mossos i manifestants a la plaça Sant Jaume
Primers enfrontaments entre Mossos i manifestants a la plaça Sant Jaume | CatalunyaDiari.cat

 

Moments de tensió entre Mossos i manifestants
Moments de tensió entre Mossos i manifestants | CatalunyaDiari.cat

 

Els convocats han esmorzat al centre neuràlgic de Barcelona amb la clara premissa d'intentar evitar la manifestació espanyolista prevista també per avui. Els Mossos d'Esquadra, d'altra banda, hi tenien muntat un dispositiu annex.

Els Mossos d'Esquadra controlen les entrades annexes a la plaça
Els Mossos d'Esquadra controlen les entrades annexes a la plaça | CatalunyaDiari.cat

 

Reprogramar la manifestació espanyolista, l'objectiu

La setmana de gran tensió ha estat culminada, finalment, amb la situació que es viu ara mateix a plaça Sant Jaume. La manifestació dels policies espanyols que van actuar durant la jornada de l'1 d'octubre, d'altra banda, està convocada per aquest matí a les 11:15 hores. La plaça, mentrestant, continua omplint-se. 

 

Fort desplegament policial

D'altra banda, també cal destacar que hi ha un fort desplegament d’unitats d’ordre públic. La conflictivitat podria créixer al llarg del matí. 

Els Mossos rodejen la plaça
Els Mossos rodejen la plaça | CatalunyaDiari.cat

 

Finalment, també s'ha des destacar que moltes persones hi han passat la nit, tot i que la majoria hi han anat arribant aquest matí. Com mostren les imatges, però, sobre dos quarts de vuit del matí, la concentració a plaça Sant Jaume de Barcelona ja era màxima. 

Centerars d'independentistes omplen la plaça Sant Jaume
Centerars d'independentistes omplen la plaça Sant Jaume | CatalunyaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari