Els veïns de Sant Joan diuen que l'assassí volia cremar la casa de la víctima

«És un poble molt petit, estem tots molt afectats», relata un veí del poble de La Garrotxa on un home va assassinar a sang freda a la seva exparella el passat dissabte

Agents dels Mossos i la comitiva judicial a Sant Joan les Fonts, aquest dissabte 6 d'octubre.
Agents dels Mossos i la comitiva judicial a Sant Joan les Fonts, aquest dissabte 6 d'octubre. | Guillem RS

La consternació més absoluta es va apoderar dissabte de Sant Joan les Fonts quan, a mitja tarda, un home va matar a trets la seva dona, va atropellar la seva filla i, posteriorment, va suïcidar-se després d’escapar del lloc dels fets. 48 hores després, però, són molts els qui encara no se’n saben avenir i busquen respostes a l’assassinat.

«És un poble molt petit, estem tots molt afectats», relata un veí del poble de La Garrotxa, entrevistat per l’agència Atlas. Crida l’atenció, però, el testimoni d’una dona que assegura que l’agressor va intentar incendiar l’habitatge de la víctima: «Feia un mes que s’havien separat perquè ell la volia cremar dins de casa seva. Tenia gasolina, butà i tenia la premissa d’incendiar la casa i cremar-la a ella».

A sang freda i enmig del carrer

Així es va produir l’assassinat de la dona i l’atropellament posterior de la seva filla, de 25 anys. L’assassí, de 53 anys, va vulnerar l’ordre d’allunyament que pesava sobre la seva persona en acudir davant de l’habitatge de la seva exparella i disparar a boca de canó per assassinar-la. En tornar a pujar al seu cotxe, però, la filla gran va intentar sortir-li al pas i aquest va optar per atropellar-la.

Dos agents dels Mossos, de nit, a la zona on l'Antonio va assassinar l'Ana Mari, a Sant Joan les Fonts.
Dos agents dels Mossos, de nit, a la zona on l'Antonio va assassinarla dona a Sant Joan les Fonts. | Guillem RS

Aquesta, de fet, es recupera de ferides greus a l’Hospital Josep Trueta de Girona, mentre que la filla petita, de 23 anys, va resultar il·lesa tot i que va presenciar l’escena.

L’home es va suïcidar just després

El tràgic succés va tenir lloc al punt de les 15:30 del dissabte i els Mossos van trobar l’home, Antonio, penjat a la zona boscosa de Montagut i Oix, a uns 10 quilòmetres de Sant Joan.

En aquest sentit, també cal destacar que més enllà de les informacions forenses, els investigadors de l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona dels Mossos creuen que que ho tenia tot planejat.


Comentaris

envia el comentari