Sant Marçal de Quarantella, un poble de Girona en venda per 2 milions d'euros

Es tracta d'un petit nucli del Pla d'Estany

Sant Marçal de Quarantella, en venda
Sant Marçal de Quarantella, en venda | Cedida

El poble de Sant Marçal de Quarantella, un petit nucli del Pla de l'Estany que s'engloba dins del municipi de Vilademuls, a Girona, està en venda, segons publica el 'Diari de Girona'.

El petit nucli gironí està format per una església, una rectoria i quatre cases, de les quals només una està habitada. Tal com explica l'alcalde de Vilademuls, Àlex Terés, es tracta «d'una herència que ha passat per mans de molts membres», la qual «s'ha posat finalment al mercat per una xifra de dos milions d'euros». 

Una església, una rectoria i quatre cases

Segons el citat mitjà, fa uns cinc anys, aproximadament, que els habitatges van quedar deshabitats, el que ha provocat que s'hagin anat degradant progressivament. Una situació, que a la vegada, ha derivat en la voluntat de vendre les tres cases de labor conegudes amb el nom de 'Mas Vila', 'Mas Figueres' i 'Mas Can Pons'

D'altra banda, la rectoria també està en venda i, tal com assegura l'alcalde de Vilademuls, «mentre es respectés la normativa urbanística del municipi», s'hi podria fer allò que vulgui el comprador. 

No obstant això, l'església del poble és l'únic edifici que no està inclòs en el preu, ja que un cop al mes, aproximadament, un capellà hi celebra missa. Es tracta d'un capellà que va rotant de poble en poble per celebrar actes religiosos. I és que el municipi de Vilademuls està format per 12 pobles, dels quals ell en porta 8 o 9.

Imatge de Sant Marçal de Quarantella
Imatge de Sant Marçal de Quarantella | CCMA

 

Ben situat, ben comunicat i amb molt d'encant

A més dels dos milions d'euros que es demanen per la compra de Sant Marçal de Quarantella, cal sumar-li la inversió que probablement s'ha de fer un cop adquirit, ja que les cases han estat abandonades durant força temps i s'haurien de reformar

De moment, i segons Terés, «es desconeix si hi hauria algun comprador interessat», però assegura que «de tant en tant apareix algun arquitecte o algun representant urbanístic que dona un cop d'ull a com està tot». 

Tanmateix, l'alcalde creu que aquells que hi vegin potencial per fer-hi un complex hoteler, un projecte de turisme o bé alguna cosa relacionada amb la restauració, serien uns possibles compradors. «És un lloc ben situat, ben comunicat i que té molt encant, però en el qual s'han de posar una gran quantitat de diners», sentencia Terés. 


Comentaris

envia el comentari